ОБСЄ вважає «референдуми» на сході України нелегітимні

didye buhgalter

 
Голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Дідьє Буркхальтер (Didier Burkhalter) вважає незаконним проведення у Донецькій і Луганській областях України так званих «референдумів», повідомляє dw.de, передають «Конфлікти і закони».


«Вчорашні референдуми об'єктивно не відповідають правилам, закріпленим в українській конституції», - заявив Дідьє Буркхальтер в понеділок, 12 травня, в ході зустрічі глав МЗС ЄС. - «Референдуми» швидше можуть ускладнити ситуацію. Дуже важливо, щоб провокації зупинилися».

Він також підтвердив, що круглий стіл щодо врегулювання української кризи відбудеться на цьому тижні. Посередником ОБСЄ на переговорах стане Вольфганг Ішингер ( Wolfgang Ischinger ), голова Мюнхенської міжнародної конференції з безпеки.

На питання, чи будуть запрошені за стіл переговорів представники проросійських сепаратистів, Буркхальтер відповів: «Зараз ми обговорюємо умови проведення круглого столу. Це буде національний діалог України і ніхто інший участі в ньому брати не буде». Він також додав, що не думає, що за стіл зможуть сісти озброєні люди. Уряд у Києві виступає проти переговорів з сепаратистами на сході країни.

«Ми бачимо, що в Москві відкриті до діалогу», - сказав голова ОБСЄ. Він назвав хорошим знаком, що Кремль не визнав прямо результати «референдумів» в Україні, а тільки поставився до них «з повагою». «Це знак того, що в діалозі з врегулювання української кризи буде можливий консенсус», - зазначив Буркхальтер.

Він також повідомив, що ОБСЄ робить все, щоб 25 травня президентські вибори в Україні стали вільними і справедливими. На них будуть присутніми близько тисячі спостерігачів організації.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.