Міжнародні журналістські організації закликали уряд України скасувати рішення про створення Міністерства інформаційної політики

mignarodni

 
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) стривожені створенням державного органу з контролю інформації та засобів масової інформації в Україні.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Як відомо, в українському парламенті у вівторок, 2 грудня, ухвалено рішення про створення нового органу під назвою Міністерство інформаційної політики з метою «протистояння грізній пропагандистській машині Росії».

Уряд призначив Юрія Стеця, близького союзника президента Петра Порошенка, а також голови департаменту інформаційної безпеки Національної гвардії України, очолити нове міністерство.

ЄФЖ і і МФЖ піддали критиці рішення про створення нового органу, попередивши, що це сприятиме подальшому придушенню свободу засобів масової інформації в країні.

Журналістські федерації закликали уряд України поважати свободу засобів масової інформації та права журналістів і скасувати своє рішення про нове міністерство. «Ніяких додаткових дій не повинно бути здійснено без всебічних консультацій з медійною спільнотою та журналістськими спілками», - заявляють МФЖ і ЄФЖ.

Після оголошення про створення міністерства деякі українські журналісти і активісти організували акції протесту перед будівлею парламенту. Вони критикували парламент за поспішне рішення без громадського обговорення та консультацій з журналістами і організаціями громадянського суспільства.

«Не боріться з пропагандою з допомогою пропаганди», - підкреслили Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.