НМПУ продовжує відстоювати позицію українських журналістів у міжнародних діалогах

media dialog

 
У понеділок, 20 липня, представники Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Союзу журналістів Росії у Відні обговорили та схвалили основні рекомендації ОБСЄ з питань свободи преси, розроблені після червневої конференції. Це відбулось в рамках сьомого круглого столу під егідою Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі НМПУ.


Учасники погодилися, що одними з найскладніших питань залишаються протидія російській пропаганді та мові ненависті. Для його вирішення домовилися сприяти встановленню діалогу між молодими журналістами з Росії та України, інформувати їх про етичні стандарти і базові цінності журналістики.

За словами голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова, у сьогоднішніх реаліях вибудовувати взаємодію між українськими та російськими журналістами доволі складно. «Тому дуже важливо, що такий діалог відбувається між медійними організаціями країн на міжнародному рівні. Для переборювання труднощів і попередження «скочування» молодих журналістів у пропаганду та мову ворожнечі, НМПУ зі свого боку активно працює над втіленням у життя ідеї повноцінного міжнародного тренінгового центру на базі нашої організації. У партнерстві з НСЖУ ми вже напрацювати для цього певний досвід в рамках роботи Об’єднаного центру допомоги журналістам і вже другий рік поспіль проводимо тренінги з безпеки для журналістів, психологічні семінари, надаємо захисне спорядження для поїздок в зону АТО тощо. Це вже перші суттєві кроки на шляху до великої справи», - наголосив він.

Також українські та російські журналістські організації підкреслили важливість зміцнення механізмів саморегулювання ЗМІ на національному та міжнародному рівнях.

Участь у сьомому круглому столі українських та російських журналістських організацій від України взяли голова незалежної меді-профспілки України Юрій Луканов, член комітету НМПУ Анна Андрієвська, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, секретар НСЖУ та медіа-юрист Тетяна Котюжинська, видавець з Луганської області Дмитро Кліманов. А також - представники Міжнародної федерації журналістів, Міжнародний інститут преси та «Репортери без кордонів».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.