Київ закликав Москву до реальних переговорів щодо завершення війни на Донбасі

klimkin peregovori

 
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав офіційну Москву до «реальних переговорів» щодо припинення вогню на Донбасі і стабілізації ситуації в регіоні. Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press, передає Укрінформ.


Клімкін відзначив, що за час озброєного конфлікту на Сході України, який почався у квітні 2014 року, загинуло більш як 6,4 тисячі осіб, а 1,5 мільйони стали вимушеними переселенцями.

Дипломат також звернув увагу на той факт, що російські військові перебувають у бойовій готовності на контрольованій терористами території. За його словами, бойовики живуть за рахунок поставок з РФ, яка забезпечує їх зброєю і живою силою через захоплену ділянку кордону.

«Кремль неодноразово заперечував українські і західні твердження, що Росія направляє війська і зброю для підтримки бойовиків. Москва також звинувачує Україну у недотриманні умов мирної угоди, підписаної в лютому в Мінську, зокрема, у небажанні вести переговори з сепаратистами про майбутній статус регіону», - зазначив Клімкін.

Глава МЗС наголосив, що міжнародні спостерігачі від ОБСЄ повинні мати доступ до усіх районів у Донецькій і Луганській областях. Проте зараз їм недоступно близько 50% території Донбасу. За словами Клімкіна, спостерігачі Організації мають бути присутніми на Донбасі від самого початку підготовки до виборів і повинні залишатися, аби гарантувати прозорість голосування.

Міністр також розповів про «точку неповернення» до радянського минулого після того, як масові протести в Києві в 2013-14 роках привели до краху промосковського уряду і втечі президента.

Крім того, Клімкін заявив, що Україна прагне провести реформи, щоб зайняти своє місце в «європейській сім'ї». «Демократична і європейська Україна - це кошмар для Росії», - сказав він.

Відповідаючи на запитання про можливий обмін для двох російських офіцерів, заарештованих в Україні у травні, Клімкін підкреслив, що Савченко є одним з 10 українських політв'язнів у Росії і уряд намагається звільнити їх усіх. Він заявив, що справа російських посадовців, спійманих на території України зі зброєю, дуже різні, і як і раніше ведеться розслідування.

Нагадаємо, під час останніх переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовилися про відведення озброєнь калібру до 100 мм, Президент України Петро Порошенко заявив про швидке підписання угоди про створення 30-кілометрової буферної зони на Донбасі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.