ЄС погодився підтримати процес тестування антикорупційних прокурорів

es prokurori

 
Представництво Євросоюзу в Україні поширило заяву щодо виконання Україною вимог ЄС до антикорупційної прокуратури. Текст заяви розміщений на сторінці дипломатичного представництва у Фейсбук.

У заяві зазначається, що ЄС «взяв до відома оголошення щодо зміни членів відбіркового комітету».

Представництво ЄС нагадує: головна мета зміни членів відбіркового комітету у рамках квоти Генерального прокурора полягає у тому, аби українські експерти повністю довіряли новим членам.

«Після того, як українські експерти висловили свої занепокоєння через призначення представників Генерального прокурора до відбіркової комісії щодо антикорупційного прокурора, ЄС також висловив занепокоєння, на якому вкотре наголосив Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком», - ідеться в заяві

Водночас в ЄС наголосили, що для завершення «технічної частини відбору, Євросоюз погодився підтримати процес тестування антикорупційних прокурорів».

Як повідомлялося раніше, після критики з боку Європейського Союзу та представників українського громадянського суспільства був оновлений склад конкурсної комісії щодо обрання співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Своїх чотирьох членів до цієї комісії Віктор Шокін делегував 27 серпня. За даними ЗМІ, ними стали заступник генпрокурора Юрій Севрук, начальник Головного слідчого управління Юрій Грищенко, перший заступник начальника управління нагляду у кримінальних провадженнях Роман Балита і заступник начальника відділу по роботі з кадрами Микола Садовий.

«Ми усунули цих людей з конкурсної комісії і включили до її складу тих, кого пропонував Європейський Союз», - повідомив Порошенко в інтерв'ю для англомовного телеканалу DW.

Водночас прес-служба ГПУ повідомила про виключення зі складу конкурсної комісії наказом Генпрокурора від 6 листопада двох делегованих від прокуратури: Грищенка та Садового, повідомляє Укрінформ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.