Палатний: Реформа Верховної Ради здатна започаткувати реальні зміни у державі

plenar zasidan

 
Під час «Українського тижня» в Європейському парламенті керівництво Верховної Ради запевнило європейських партнерів у готовності кардинально реформувати роботу законодавчого органу влади і гармонізувати відповідні норми національного законодавства зі стандартами ЄС. Про це журналістам заявив народний депутат України від «УДАРу», голова комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, коментуючи підписання Угоди про співпрацю в адміністративній сфері між Секретаріатом Європарламенту та Апаратом Верховної Ради, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


За словами Палатного, необхідність структурних змін в організації роботи українського парламенту та вдосконалення положень Регламенту Верховної Ради назріла вже давно. «В умовах парламентсько-президентської форми правління саме законодавчий орган влади відіграє ключову роль у процесі реформування країни. Тому потрібно також констатувати неефективну роботу Верховної Ради, а не тільки Кабміну. Існує проблема відвідуваності пленарних засідань, дисципліни народних депутатів, якості законопроектів та ухвалених рішень у стінах парламенту», - наголосив Палатний.

Народний депутат зазначив, що реформа парламенту покликана виправити ці недоліки і запровадити нові принципи роботи: наголос на якості законопроектів, а не їх кількості, посилення міжінституційних зв’язків органів влади, перехід на новітні технології електронного документообігу.

При цьому нардеп визнав, що реформування Верховної Ради України є тривалим процесом і залежатиме від голосування народних депутатів. «Усі рекомендації, надані фахівцями Європейського парламенту, не мають зобов’язуючого характеру і пройдуть жорсткий фільтр обговорень серед депутатів. Але оптимізму додає той факт, що присутні в Брюсселі голови фракцій і голови комітетів в один голос говорили про нагальність таких змін. Реформа українського парламентаризму здатна дати старт реальним змінам і в інших сферах життєдіяльності держави», - переконаний Артур Палатний.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.