У МЗС обговорено стан реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 рр. та подальші дії з метою його ефективної імплементації

plan diy

 
2 червня 2016 р. Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе відкрила засідання Керівного комітету з імплементації Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки, яке відбувалось в Міністерстві закордонних справ України.


Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, передають «Конфлікти і закони».

Засідання проходило під головуванням заступника Міністра закордонних справ України Сергія Кислиці та Директора Генерального Директорату з координації програм Ради Європи Верени Тейлор. Загалом, участь у заході взяли близько 60 учасників, більша частина яких представляли органи влади України, які є партнерами Плану дій РЄ для України, у т.ч. на рівні керівників відомств.

Віце-прем’єр-міністр України подякувала представникам Ради Європи за внесок Організації у ствердження та захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також висловила вдячність за допомогу і підтримку масштабному процесу реформ, який триває в Україні.

Відзначаючи важливість Плану дій РЄ для України як ефективного інструменту сприяння реформам, окремий наголос Віце-прем’єр-міністр зробила на відповідності програм, передбачених цим Планом вимогам, які ставить перед Україною Євросоюз в контексті Угоди про асоціацію.

Детальне обговорення стану імплементації Плану дій РЄ для України відбувалось відповідно до основних розділів документу: конституційна реформа та функціонування демократичних інституцій; реформа судової системи; права людини; демократичне управління; економічні злочини.

У цілому, учасники засідання позитивно оцінили поточний стан виконання Плану дій та визначили подальші стратегічні напрями співпраці України і Ради Європи на перспективу. Представники органів влади України підкреслювали, що співпраця з Радою Європи вже допомогла досягти конкретних результатів в основних сферах демократичного розвитку держави. Підкреслювалась важливість отриманих в рамках реалізації Плану дій експертних оцінок, рекомендацій та пропозицій Ради Європи стосовно чинного національного законодавства та законопроектів. У контексті останніх подій, було особливо відзначено внесок РЄ у реалізацію конституційної та судової реформи.

У ході дискусії було обговорено як досягнення, так і проблемні питання, що виявляються під час реалізації Плану дій. Також мова йшла про актуальні потреби, які мають враховуватись при формуванні майбутньої проектної діяльності. Окрему увагу було приділено внеску РЄ у розробку Національної стратегії з прав людини та Плану дій з її реалізації та питанню моніторингу з боку Організації виконання цих стратегічних документів.

Загалом учасники засідання констатували успішну співпрацю в рамках реалізації Плану дій та підтвердили намір у подальшому зосереджувати зусилля на ефективній реалізації Плану дій, що в свою чергу сприятиме досягненню конкретних результатів національної програми реформ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.