Рівень взаємодії України з НАТО є безпрецедентним - Спільна заява Комісії Україна-НАТО

g5

 
Глави держав та урядів Комісії Україна-НАТО обговорили подальше зміцнення співробітництва в рамках Хартії про особливе партнерство. Про це повідомляє прес-служба Президента України, передають «Конфлікти і закони».


«Ми обговорили плани України щодо реформ та прогрес у їхній імплементації, схвалили Комплексний пакет допомоги для України та обмінялися думками про безпекову ситуацію в Україні», - зазначається у Спільній  заяві Комісії Україна – НАТО на рівні глав держав та урядів.

Союзники високо оцінили зусилля Президента України, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту: «Ми єдині у нашій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також її невід’ємного права вирішувати своє майбутнє та зовнішньополітичний курс без зовнішнього втручання, як цього вимагає Гельсінкський заключний акт».

У документі наголошується, що з 2014 року рівень взаємодії України з НАТО, як на політичному рівні, так і з точки зору практичної роботи, є безпрецедентним: «НАТО продовжуватиме тісний політичний діалог в рамках Комісії Україна – НАТО та підтримку України у впровадженні амбіційної програми реформ, зокрема через повне використання можливостей Річної національної програми, Процесу планування та оцінки сил та Комплексного пакету допомоги».

Метою Комплексного пакету допомоги є консолідація та посилення допомоги НАТО, спрямованої на сприяння Україні в тому, щоб стати більш стійкою, краще забезпечувати власну безпеку та проводити необхідні реформи, включаючи у секторі безпеки і оборони. «Ми вітаємо схвалення Стратегічного оборонного бюлетеня, який слугуватиме дорожньою картою оборонної реформи України», - зазначається в заяві.

Комплексний пакет допомоги містить понад 40 напрямів, на яких НАТО підтримуватиме Україну у реформуванні, що здійснюється українським урядом.

У заяві підкреслюється, що «росія подовжує агресивні дії, підриваючи суверенітет, територіальну цілісність та безпеку України у порушення міжнародного права. Це серйозно впливає на стабільність та безпеку усього євроатлантичного простору регіону».

«Ми висловлюємо нашу рішучу підтримку повної імплементації Мінських домовленостей та вітаємо роботу, проведену у Нормандському форматі та Тристоронньою контактною групою з метою врегулювання конфлікту на сході Україні дипломатичними засобами та шляхом діалогу», - зазначається в документі.

У заяві висловлена повна підтримка Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ), яка відіграє ключову роль у наданні допомоги в деескалації конфлікту, та наголошується на важливості повного та безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.