​Савченко виключили з української делегації ПАРЄ

Верховна Рада підтримала постанову №5572 про виключення народного депутата Надії Савченко зі складу делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи. За це проголосували 237 депутатів. Як відомо, Савченкно була обрана до складу делегації поза квотами.


Внесення змін до постанови обумовлено зміною обставин, при яких її прийняли, пояснив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, коли Савченко в той час незаконно утримувалася на території російської федерації за безпідставними обвинуваченнями і з очевидним порушенням російської федерацією міжнародних стандартів захисту прав людини.

Парламентарії внесли зміни в текст постанови від 25 грудня 2014 року, яким Савченко включили до складу делегації.

«Це рішення перезріло після заяви Савченко, що вона вважає російських найманців на Донбасі такими ж красивими хлопцями, як і ті, хто боровся з режимом януковича. Подібні заяви повністю нівелюють українську дипломатичну позицію в світі. З гнізда московських кукушок зараз викинули Савченко», - заявив перед голосуванням депутат-радикал Ігор Мосічйук.

«Сьогодні можемо не набрати необхідну кількість голосів за цю постанову і дати додаткові аргументи кремлю, путіну, Лаврову та іншим покидькам говорити, що в Україні йде громадянський конфлікт, а не російська агресія», - сказав також перед голосуванням депутат з БПП Іван Вінник.

«Пам'ятаєте прихід Надії Савченко до Верховної Ради, коли вона намагалася емітувати гранату. Ми отримали таку гранату, яку нам сюди передав путін. Не просто гранату. На сьогоднішній день ця торпеда робить все, щоб легалізувати тих, хто вбивав і вбиває українців на східному фронті», - заявив депутат з «Народного фронту» Юрій Береза.

Варто зазначити й на виступі нардепа від «Самопомічі» Єгора Соболєва, який звернувся до «Опозиційного блоку» з проханням роз'яснити, чому замість Савченко до ПАРЄ делегували Вадима Новинського?

«Нехай «Опозиційний блок» пояснить, разом з Комітетом у закордонних справах у Верховній Раді, чому було прийнято рішення делегувати до цієї делегації Вадима Новинського після того, як ми дали згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності?»

Як відомо, Надія Савченко повернулася з російського полону в Україну 25 травня. Її обміняли на затриманих в минулому році під Щастям російських грушників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. Працює в комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Савченко провела таємні переговори в столиці Білорусі Мінську з ватажками ДНР і ЛНР. За інформацією СБУ, обговорювала питання амністії і зняття економічних санкцій.

Фото з прямої трансляції на канали «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.