​Лінас Лінкявічюс став свідком порушень Мінських угод на сході України

Нещодавно міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс відвідав Авдіївку, де на власні очі побачив жахливі наслідки війни, розв’язаної росією проти України. Про свої враження від поїздки на Донбас глава литовського МЗС розповів в інтерв’ю «Голосу Америки».


«Я б сказав, що мої враження дуже змішані. З одного боку, дуже емоційні. Тому що коли ти розмовляєш із людьми, які живуть у зруйнованих будинках, за температури мінус 20, в будинках без даху, часом без світла й опалення, це дуже відрізняється від того, коли ведеш нескінченні розмови й дискусії про припинення вогню, підписання угод, різні формати. Спостерігаючи на власні очі те, що там діється, дуже сумно», - сказав він в інтерв’ю.

«Ми повинні продовжувати підтримувати Україну й чинити тиск на росію. Бо це не конфлікт в Україні, до речі, часом ми чуємо такий термін. Але я завжди намагаюсь виправити: це агресія ззовні, це не внутрішній конфлікт, не громадянська війна», - зазначив міністр.

«На жаль, політична ситуація у Києві також дуже крихка, у суспільстві панує напруження, політичне життя теж кипить. Ми, дійсно, можемо сказати, що в якихось аспектах є прогрес, але проблеми лишаються. Головна, не беручи до уваги агресію (росії), це корупція. І це не йде ззовні, це місцева проблема», - зазначив Лінас Лінкявічюс.

На питання, чи говорив він з президентом Порошенком після повернення зі Сходу про це, Лінас Лінкявічюс відповів: «…Щоразу, коли ми зустрічаємось (з Порошенко – ред.), ми говоримо про цю проблему. Час спливає, час не на його боці. Люди терплять, але не безкінечно. Є якась межа. І люди мають бачити різницю, поступ, і в цьому проблема».

«Я бажаю (українському керівництву) продовжувати правильний шлях, не розчаровувати громадян, тому що суспільство не задоволене рівнем виконання зобов’язань», - резюмував Лінас Лінкявічюс.

Лінас Лінкявічюс. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.