​В Україні рівень вакцинації найнижчий у Європі, але його динаміка позитивна

За останні 60 років вакцинація врятувала більше дитячих життів, ніж будь-яка інша медична процедура - йдеться в спільному повідомленні з нагоди Європейського тижня імунізації доктора Сюзанни Якаб, директора ВООЗ по Європі та доктора Вітеніса Андрюкайтіса, Єврокомісара з питань охорони здоров'я, повідомляє «Голос Америки».


Імунізація дозволила подолати таку хворобу, як віспа, яка до 1980 року була однією з найбільш спустошливих хвороб світу. Від кіру вмирало 2,6 мільйона людей на рік до кампанії імунізації, введеної в 1980 році.

В Україні ситуація з імунізацією залишається катастрофічною.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, охоплення вакцинами в Україні є найнижчим в Європі. На 2016 рік в Україні було вакциновано лише 46% дітей при потребі в 95%. У цьому році ситуація з закупівлями вакцин поліпшується і очікується 90-відсоткове охоплення вакцинацією, повідомила заступник міністра охорони Здоров’я Оксана Сивак.

«Ситуація катастрофічна, але динаміка позитивна» - прокоментував ситуацію лікар Євген Комаровський.

«Вчасна вакцинація надає найкращий захист саме тоді, коли це найбільш потрібно», - твердить Всесвітня організація охорони здоров'я

Успіх програми імунізації, в першу чергу, залежить від налаштованості батьків, підкреслює МОЗ України.

За останні рокі, підтримка імунізації в Україні значно зросла - 74% батьків наразі позитивно ставляться до вакцинації своїх дітей, що значно краще, ніж 41% батьків, які підтримували вакцинацію в 2014 році.

Все ж, ця цифра нижче, ніж 82% батьків, які підтримують обов'язкову вакцинацію школярів від кіру, краснухи та свинки в США. Такий високий рівень підтримки вакцинації в Америці тримається, незважаючи на настрої, які, зокрема, віддзеркалили заяви президента Трампа про «вагання стосовно вакцинації», озвучені під час його президентської кампанії, повідомляє Дослідницький Центр США Pew Research. Загалом 88% американців вважають, що переваги щеплення переважають ризики.

Фото qha.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.