​«М’яка сила ЄС» не спрацьовує для вирішення конфлікту в Україні

«Песимістичний та депресивний» - так описав настрій своїх колег по ЄС міністр закордонних справ Польщі Вітольд Вашчиковські в матеріалі Reuters про щопіврічне засідання міністрів закордонних справ ЄС, яке відбулось 28-29 квітня на Мальті. ЄС традиційно представляє «м’яку силу» на міжнародній арені, на противагу США, які відігравали провідну роль в військовій політиці, зокрема через НАТО, повідомляє «Голос Америки».


«Brexit, криза мігрантів - все на нас вплинуло» - сказав високопоставлений дипломат журналісту Reuters. «Ми не втратили нашу м’яку силу, але відчуваємо, що наш моральний вплив не такий потужний, як колись» - додав він.

Нещодавній візит високого представника ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Моґеріні до москви зазнав критики через нестачу конкретних результатів. «ЄС не вживає дій по Україні? Як і США? Тільки Берлін наразі в грі. Так виглядає», - зауважив в Twitter член Європейської ради із зовнішніх зв’язків Карл Більдт.

Моґеріні відома тим, що вона є прихильницею «м’якої сили Європи». Все ж деякі спостерігачі заявляють, що Європейський Союз як блок не достатньо сильний, щоб вирішити конфлікт на сході України, особливо після того, як ЄС довірив Франції та Німеччині вести мирні переговори, йдеться в статті Reuters. «Збільшення тиску на росію можливе лише з посиленням залучення всього ЄС та США», - сказав колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен.

Під час засідання міністрів дипломати відзначили єдність позиції з продовження санкцій проти росії, накладених у відповідь на незаконну анексію Криму та підтримку сепаратистів на сході України, а також наголосили на важливості військової співпраці, повідомляє Reuters.

Очікувана перемога проєвропейського кандидата Макрона на виборах у Франції та посилення військової співпраці між країнами ЄС можуть стати важливими факторами і спонукати ЄС провадити більш активну міжнародну політику.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.