​Упродовж першої доби до Польщі без віз в'їхало понад 2800 українців

За інформацією польських прикордонників, з понад 23 тис. громадян України безвізом скористалися понад 2,8 тис. осіб, повідомляє «Польське радіо».


Досі генеральне консульство у Львові було світовим лідером серед польських дипломатичних відомств щодо числа виданих віз. Минулого року до кінця грудня видано понад 500 тис. цих документів. Навіть попри те, що ЄС анонсувало скасування віз, зацікавлення виробленням польських віз цьогоріч не зменшувалося, а навпаки – збільшувалося. Про це Польському радіо повідомив генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольський. Від січня до травня було видано на 20% більше віз, ніж упродовж аналогічного періоду минулого року.

2/3 цих віз – це довгострокові візи, що дозволяють перебувати у Польщі довше, ніж 90 днів упродовж півроку. Ті, хто приїжджає до Польщі на підставі нових правил, тобто без візи, не може перевищити цього терміну. А тому консул Рафал Вольський не чекає раптового зменшення числа тих, хто робить візу у його відомстві. На думку польського дипломата, нині ситуація стабілізується на рівні перших місяців цього року. Незначне зменшення може настати не раніше, ніж за декілька місяців.

Водночас сьогодні вранці Прикордонна служба Польщі повідомила, що з понад 23 тисяч громадян України, котрі упродовж останньої доби перетнули кордон з Польщею, понад 2800 осіб скористалося візовою лібералізацією і в’їхало до ЄС без візи.

«Вчора в цілому до Польщі в’їхало 23059 громадян України, безвізовим рухом скористалося 2817 осіб», - сказала речниця прокуратури Аґнєшка Ґоліас.

Щоб в’їхати до Польщі, громадяни України повинні мати не тільки дійсний біометричний паспорт, але також обґрунтувати мету та умови запланованої поїздки, маючи із собою відповідні кошти (300 злотих до 3 днів і 75 на кожен наступний день перебування), а також страховий поліс.

Генеральне консульство Польщі у Львові. Фото lwow.msz.gov.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.