​В ОБСЄ ухвалили резолюцію про відновлення суверенітету і територіальної цілісності України

Парламентська асамблея ОБСЄ на сесії в білоруському Мінську більшістю голосів ухвалила резолюцію, запропоновану керівником української делегації Артуром Герасимовим, під назвою «Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».


У цьому документі висловлена підтримка суверенітетові України над Кримом та Донбасом, різка критика дій росії, заклики до неї зупинити окупацію українських територій, звільнити українських політв’язнів і заручників, повідомляє «Голос Америки».

Під час обговорення проекту майже всі представники росії виступили проти ухвалення резолюції, назвавши її антиросійською. Але більшість членів ПА ОБСЄ виступила на підтримку української пропозиції.

Автор проекту резолюції Артур Герасимов в інтерв’ю Радіо Свобода заявив: «Я б хотів щиро подякувати ПА ОБСЄ за те, що сьогодні українська резолюція, яка містить у собі 36 пунктів, які написані дуже різко щодо того, що росія є країною-окупантом, винна у смертях наших людей, постачає зброю, боєприпаси бойовикам та терористам, не дає змоги передати під контроль ОБСЄ неконтрольовану ділянку кордону, сьогодні була повністю підтримана переважною більшістю голосів. Це показує, що є повне розуміння того, що в Україні – російська агресія, і є повна підтримка позиції України».

Алсі Гейстінґс, представник делегації США в ПА ОБСЄ, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що має надію на те, що резолюції асамблеї матимуть позитивний вплив на ситуацію в Україні. «Я не знаю, чи це вирішить проблеми у східній Україні. Але це може піти тільки на користь обговоренню і посередництву, яке тут відбувається. Очевидно, що це питання буде додатково обговорюватися, і я б очікував якихось позитивних результатів», – сказав він.

Раніше у п’ятницю Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила ще одну резолюцію на підтримку України, незважаючи на протести росії. У резолюції «Зміцнення взаємної довіри і співпраці заради миру і процвітання в регіоні ОБСЄ», серед іншого, визнається, що «окремі райони Донецької і Луганської областей» перебувають під контролем «російських гібридних сил». Представники росії заперечували проти цього, твердячи, що на Донбасі немає російських військ і що це «внутрішній конфлікт України».

Фото RadioSvoboda.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.