​Україна мала зробити в Криму те, що Іспанія робить щодо референдуму в Каталонії

Уряд України у випадку «кримського референдуму» мав би вчинити так само, як прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой поставився щодо референдуму в іспанській Каталонії. Про це у Twitter заявив Леонід Бершидський, популярний оглядач Bloomberg View.


«І каталонське і кримське «голосування» - це химерні потвори. Не було списків виборців, голосувати можна було досхочу... Рахой зробив те, що свого часу мала би зробити Україна», - заявив Бершидський, пише «Голос Америки».

Як відомо, 1-го жовтня в іспанській Каталонії пройшов т. з. референдум з приводу незалежності від Іспанії. Каталонський уряд заявив, що у волевиявленні взяли участь понад 2 мільйони осіб (населення регіону становить понад 7 мільйонів, а право голосу мають понад 5 мільйонів - прим. ГА), 90% з яких підтримали незалежність.

Леонід Бершидський також вказав, що каталонські сепаратисти отримали пропагандистську підтримку від росії.

Прем'єр-міністр Іспанії напередодні голосування відправив до регіону силовиків, які намагалися перешкодити проведенню т.з. референдуму. Правоохоронці також застосували гумові кулі. У зіткненнях, за деякими даними, постраждало понад 840 осіб.

Іспанія не визнає проведення референдуму та його результатів. Маріано Рахой у неділю заявив, що буде розпочато роботу з відновлення конституційного та інституційного порядку «спокійним та цивілізованим шляхом».

«Понад 50% населення Каталонії не взяли участі у референдумі», - відзначив у зв'язку із подіями в Іспанії Александр Кларксон, лектор Королівського коледжу у Лондоні.

Після оголошення результатів голосування голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що Каталонія виборола право бути незалежною країною. З цього приводу Кларксон спрогнозував, що Пучдемона може бути заарештовано протягом двох діб.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.