​В Україні затримали організатора зухвалого «польського пограбування століття»

Познанські «мисливці за головами» спіймали неподалік Одеси Ґжеґожа Л. Заступник директора охоронної фірми з Лудзі був співорганізатором та «мозком» пограбування, в результаті якого у Польщі викрали понад 8 млн злотих. Розшук тривав від 2016 року.


Служба безпеки України затримала одного з організаторів так званого нападу століття Ґжеґожа Л. у середу, 15 листопада, у невеликій місцевості неподалік Одеси. Поляка взяли під варту. Він чекає на екстрадицію до Польщі, повідомляє «Польське радіо».

«Напад століття» стався 10 липня 2015 року у місті Сважендз неподалік Познаня. Під час перевезення грошей до банкоматів та філій банку PKO один з конвоїрів поїхав з усією сумою, покинувши своїх колег, коли ті увійшли до будинку, аби покласти гроші до банкомату. Разом зі злодієм зникло понад 8 млн злотих, а підставний конвоїр, який вчинив крадіжку, був насправді кравцем з Лудзі. Його особу вдалося встановити на підставі даних декількох різних осіб, чоловіка взяли на роботу в охоронну фірму за декілька місяців до нападу. На робочому місці крадій не залишав після себе жодних слідів, бо постійно носив на руках рукавиці.

У чоловіка було декілька спільників, зокрема головний організатор цілої операції – власне затриманий в Україні Ґжеґож Л. Екс-співробітник поліції особисто влаштував виконавця крадіжки на роботу в службу охорони, у якій сам був заступником директора.

Затриманого Ґжеґожа Л. розшукували на підставі ордеру на арешт. Він був останньою особою, яка перебувала в розшуку у зв’язку з нападом. Встановлення його місця перебування стало можливим завдяки співпраці польської поліції з Познаня і Перемишля зі спецслужбами України.

Затриманий Ґжеґож Л. Фото Wielkopolska policja



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.