​У Польщі майже 40 відсотків великих фірм працевлаштовує українців

39% великих польських фірм працевлаштовує робітників з України, а ще 29% має намір шукати такі кадри протягом найближчих 12 місяців, - випливає зі звіту «Барометр заробітчанської імміграції» Personal Service, повідомляє Польське радіо.


Сьогодні в Польщі працює один мільйон громадян України, а приваблює їх сюди насамперед географічна близькість, незначний мовний бар’єр та високі заробітки, - підкреслює президент Personal Service Кшиштоф Інґльот: «Польща надалі, а навіть щораз частіше називається українцями пріоритетною країною для приїзду. Для мене стали приємною несподіванкою 5 млрд злотих, які українці торік витратили в Польщі – це формує наш роздрібний попит. Також мене здивувало, що понад 60% українців спроможні прожити в нас за 500 злотих на місяць».

Працевлаштування іноземців є для фірм необхідною річчю з огляду на велику нестачу працівників, - підкреслює головний економіст організації Pracodawcy RP Лукаш Козловський: «Використання інших методів давання собі ради з кадровою нестачею, як, наприклад, збільшення заробітної платні або пропонування робітникам додаткових годин праці, вже не вистачає. Дедалі частіше приходиться користуватися з можливості працевлаштування іноземців. Це певного роду компенсація нестачі польських працівників на нашому ринку, що дозволяє фірмам розвиватися попри негативні демографічні тенденції, через які число людей, котрі потенційно можуть виконувати роботу, поступово зменшується».

Найчастіше, робітники з України отримують працю на найнижчих посадах. Це випливає зі спрощеної процедури працевлаштування, що дозволяє іноземцям з шести країн, у тому числі з України, можливість легально працювати протягом 6 місяців на рік.

Фото 24tv.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.