​Парламентська асамблея Польщі та України закликала посилити тиск на росію

12 червня 2018 року у Варшаві відбулося 10 засідання Парламентської асамблеї Республіки Польща та України, у результаті якого сторони наголосили, що парламенти обох країн відіграють важливу роль у розвитку двосторонніх відносин.


У спільній заяві, яку прийняли віце-спікер Сейму Ришард Терлецький та віце-голова Верховної ради України Оксана Сироїд, також наголошено, що стратегічне партнерство Польщі та України є наріжним каменем безпеки в регіоні і воно має бути зміцнене, повідомляє Польське радіо.

Польща та Україна висловлюють переконання, що повна ратифікація Угоди про асоціацію з її розширеною торговельною частиною, а також відкриття Європейським Союзом громадянам України безвізового руху, є кроком у бік реалізації європейських та євроатлантичних зусиль Києва.

Як наголошено у документі, парламенти країн підтримують зусилля України на шляху до членства в ЄС і НАТО, підтверджують попередню позицію Республіки Польща щодо зусиль України для повернення її територіальної цілісності у кордонах, визначених міжнародним правом, закликають російську федерацію негайно припинити збройну агресію проти України та окупацію Криму і частини Донецької та Луганської областей.

Також сторони висловлюють серйозну стурбованість у зв’язку з відсутністю поступу у стримуванні агресії росії проти України, яку росія навмисне продовжує, закликають міжнародне співтовариство посилити тиск на рф, яка своїми агресивними безправними діями створює серйозну загрозу для миру та міжнародної безпеки, вимагають звільнити громадян України, незаконно ув’язнених у російських тюрмах.

Крім того, парламенти Польщі та України закликають росію відвести свої війська та озброєння з окупованих теренів, припинити атаки на міжнародні місії моніторингу та припинити фінансування осіб, котрі відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Польська та українська сторона наголошують, що співробітництво у безпековій та оборонній сфері є ключовим для майбутнього обох держав і підкреслюють, що важливим елементом практичної співпраці є Бригада ім. гетьмана Костянтина Острозького (ЛитПолУкрбриг).

Сторони наголошують, що Польща та Україна повинні тісніше співпрацювати теж у сфері енергетики. Київ та Варшава вважають, що Nord Stream 2 – це політичний проект, що загрожує не тільки європейській енергетичній безпеці, але також солідарності на європейському континенті.

Вони закликають до діалогу кола істориків та підтримали роботу віце-прем’єрів Пьотра Ґлінського і Павла Розенка, які реалізують домовленості президентів Польщі та України, досягнуті у грудні 2017 року в Харкові.

Також відзначено, що співпраця в аерокосмічній сфері збільшить оборонні можливості обох держав і вона є важливим елементом розвитку Польщі та України.

Парламенти країн підтримують роботу Польсько-української ради обміну молоддю, наголошуючи, що частіші контакти між молоддю є основою для зближення відносин між народами Польщі та України.

Наступне, 11 засідання Парламентської асамблеї Польщі та України відбудеться у 2019 році.

Засідання Парламентської асамблеї Польщі та України у Варшаві. Фото sejm.gov.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.