​Польські ЗМІ розповіли про новий морський шлях антрациту з Донбасу

До Польщі потрапляє наполовину менше вугілля з окупованих територій Донбасу. Як пише «Dziennik Gazeta Prawna», це результат публікацій цього видання (від жовтня 2017 року) та введення американських санкцій. Тепер торговці антрацитом з окупованих росією територій відкрили новий шлях його транзиту до Європи, повідомляє Польське радіо.


Вугілля везуть до порту Усть-Луґа в Ленінградській області рф, після чого воно пливе Балтійським морем на Захід. Антрацит, який добувають на територіях підконтрольних сепаратистам з донецької та луганської самозваних республік, отримує сфальсифіковані російські сертифікати.

Польське видання пояснює, що історично до Усть-Луґа потрапляло вугілля із Сибіру, але від кінця 2017 року, завдяки доступові до даних про залізничний транспорт, українська сторона помітила регулярне постачання зі станцій Успенська та Гуково. Обидві вони лежать на російському боці кордону, який українська сторона не контролює, поблизу немає офіційних гірничодобувних підприємств. Це – доказ, що вугілля походить з окупованих територій, – каже польській газеті її співрозмовник з Києва.

Дані російської залізниці за грудень свідчать про перевезення 29,7 тисяч тонн антрациту. Рекордним був червень цього року – перевезено 91,6 тисячі тонн.

Відкриття нового маршруту означає, що сепаратистам перестав вистачати порт у Ростові-на-Дону, який приймає лише судна з водотоннажністю до 5 тисяч тонн. Порт в Усть-Луґу обслуговує навіть контейнеровози, а це дозволяє висилати товар на весь світ.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.