​На польському кордоні митники вилучили в українця картину Шагала

Під час планової перевірки на кордоні з Україною в Гребенному (Гребенне-Рава-Руська) митники виявили контрабандне зображення, ймовірно, пензля Марка Шагала. 51-річний українець планував ввезти його до Польщі, повідомляє Польське радіо.


«Якщо картина виявиться справжньою, то це, безумовно, було б одне з найбільш резонансних перехоплень останніх років. Ми з нетерпінням чекаємо на підтвердження справжності цієї роботи», - сказала прес-секретар Палати податкової адміністрації в Любліні Марта Шпаковська.

Митники натрапили на полотно в Гребенному 4 вересня під час планової перевірки одного з автомобілів, яким до Польщі в’їжджав українець. Картина, була прикрита курткою і лежала на задньому сидінні.

«Картина, написана на полотні розміром 59 на 29 см, показує постать, що тримає повітряного змія у формі обличчя на кольоровому тлі. З високою ймовірністю це картина Марка Шагала, на що вказує підпис. На лицьовій стороні, у правому нижньому кутку, стоїть підпис + Марк Шагал +. У свою чергу, на звороті є підпис + Шагал +», - сказала Шпаковська.

51-річний громадянин України повідомив митників, що він власник картини і представив відповідні документи. Він сказав, що ця картина подарунок від батька. Як пояснила Шпаковська, чоловік не подав картину на реєстрацію та не представив її для оцінки, що повинен був зробити.

Сума мита, яка має бути сплачена в цьому випадку, залежить від вартості зображення. За словами Шпаковської, у 2017 році в лондонському аукціонному домі «Крісті» п’ять картин Шагала було продано за 3,5 мільйона доларів.

Затриману на кордоні картину досліджуватимуть фахівці, вони скажуть, чи це справді робота Шагала і яка її вартість.

Марк Шагал, художник і графік єврейського походження, народився у Вітебську в 1887 році, а помер у Парижі в 1985 році, вважається одним з найважливіших авангардних художників ХХ століття, він представник кубізму та інтернаціоналізму в живописі.

Фото polradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.