​Український офіцер прийняв під командування Багатонаціональну бригади

Український офіцер полковник Дмитро Братішко підписав протокол та прийняв у бригадного генерала Зенона Бжушко під своє командування Литовсько-Польсько-Українську бригаду імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на сайт Міноборони України.


Захід відбувся в Любліні у кімнаті слави командування Багатонаціональної бригади за участю особового складу ЛИТПОЛУКБРИГ та членів координаційної групи.

Протокол передачі-прийому повноважень завірили голови національних делегацій координаційної групи - полковник ЗС Литовської Республіки Томас Масаітіс, полковник ЗС Республіки Польща Маріуш Чішовіч та полковник ЗС України Олексій Шандар.

«Це знакова та дуже відповідальна подія — Україна в особі українського командира та ще 17 офіцерів штабу бере на себе зобов’язання підтримувати набуті операційні спроможності командування ЛИТПОЛУКРБРИГ й розвивати далі тісну співпрацю в форматі цієї багатонаціональної військової частини. Ми будемо працювати плідно із заступником — офіцером ЗС Литовської Республіки та начальником штабу — офіцером ЗС Республіки Польща у напрямку набуття взаємосумісності та злагодженості дій у виконанні тих завдань, які отримуватимемо від наших керівників», - зазначив полковник Дмитро Братішко.

Також цього дня у люблінській філармонії відбувся святковий концерт з нагоди 3 річниці створення Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького та нагородження особового складу. А 21 вересня на Литовській площі Любліна будуть проведені офіційні урочистості щодо відзначення триріччя ЛИТПОЛУКРБРИГ та передачі повноважень командира бригади за участю начальника Генерального штабу ЗС Республіки Польща генерал-лейтенанта Ярослава Міка, начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування - заступника начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенанта Олександра Локоти та директора Департаменту міжнародної співпраці та операцій Міноборони Литовської Республіки пана Кароліса Алекса.

Фото Mil.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.