​У Польщі іноземці будуть зобов’язані робити щеплення, особливо - українці

У Польщі триває робота над змінами положень про щеплення іноземців, котрі прибувають до країни, заявив у вівторок, 16 жовтня, головний санітарний інспектор Ярослав Пінкас. Як сказав він, йдеться не про створення атмосфери небезпеки, а про поліпшення охорони здоров’я поляків, повідомляє Польське радіо.


Головний санітарний інспектор Польщі під час прес-конференції у Варшаві наголосив, зокрема, на тому, що рівень вакцинації, наприклад, в Україні, різко зменшився.

«Оскільки ми маємо польсько-український кордон, то мусимо забезпечити наших громадян, також на принципі доброї, мудрої освіти. Ми хочемо, аби іноземці, котрі приїжджають до нас, розуміли, що у Польщі є календар профілактичних щеплень, що поляків вакцинують», - сказав він.

«Є проекти, зокрема, аби ми вимагали від іноземців з-за меж Шенгенської зони підтвердження про зроблені щеплення», - сказав Пінкас, підкреслюючи, що в Україні є «велика проблема» з кором і туберкульозом.

Зміна положень, як сказав інспектор, має бути здійснена швидко. «Нині ми співпрацюємо з Міністерством внутрішніх справ та адміністрації на тему проектів; вони мають бути раціонально впроваджені», - підкреслив він.

Пінкас наголосив, що «йдеться не про створення атмосфери небезпеки, а про розвиток атмосфери охорони здоров’я поляків».

Він додав, що у Польщі є власні проблеми, серед яких назвав «збільшення проепідемічного руху», бо, як зауважив, «інакше рух проти щеплень назвати не можна».

«Ми мусимо навчати і виховувати, що найбільшою доброчинністю, яку ми отримали від науки, є профілактичні щеплення», - підкреслив він.

На його думку, можна говорити про ситуацію «великої загрози навколо наших кордонів, не тільки на східному, але також на західному кордоні».

«Ми є одним глобальним селом. Не можна дозволити, аби у Польщі вибухла епідемія», - наголосив головний санітарний інспектор.

Фото pixnio.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.