​Польське видання «Gazeta Wyborcza» підводить підсумки чотирьох років після Майдану

«Де є Україна», - у статті з таким загловком «Gazeta Wyborcza» підводить підсумки чотирьох років після Майдану. Понад чотири роки після Революції Гідності українські політики мають фатальну оцінку. Згідно з даним Київського міжнародного інституту соціології, довіру до українського парламенту декларує 5% українців. Гірше – тільки з довірою до російських ЗМІ, котрі поширюють неправдиву інформацію про свого сусіда (російським мас-медіа вірить 2,4% українців), повідомляє Польське радіо.


Газета, однак, зосереджується на тому, що впродовж цього часу Україні вдалося.

«Попри те, що намагається довести росія, Україна – це не держава-банкрут, - сказав газеті Віталій Шабунін з Українського центру протидії корупції. – Корупції насправді набагато менше, ніж 2014 року».

Шабунін позитивно оцінює, зокрема, реформу децентралізації, але теж додає, що справжніх змін в Україні не буде доти, доки не почнуть діяти антикорупційні суди.

Як пише газета, політичний клас України є здомінований олігархами – цьому сприяє схема вибору депутатів, половина вибирається з закритих партійних списків, місця в яких олігархи купують.

Експерти, з якими розмовляє газета, передбачають, що під час президентських виборів у 2019 році посилиться патологія купування голосів – бракуватиме однозначного переможця, тому цінним буде кожен голос.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.