​У польській газеті «Rzeczpospolita» опубліковані міркування про новий діалог з Україною

У статті «Новий діалог з Україною» в газеті «Rzeczpospolita» читаємо, чим для Польщі має бути Україна за 25 років. «Оптимально – політичним союзником у можливо широкому спектрі справ, закріпленим у структурах НАТО і ЄС (...). Країною, в якій будуть присутніми польські компанії; обидві сторони будуть для себе ключовими торговельними партнерами, де буде поширена польська культура. Державою, яка поверне окуповані росією території – Крим і частину Донбасу», повідомляє Польське радіо.


Польські експерти Лукаш Адамський (Центр польсько-російського діалогу і порозуміння) та Войцєх Кононьчук (Осередок східних студій) пишуть, що досягнення таких цілей залежить не тільки від ситуації над Дніпром. Важливою є також здатність польських середовищ, які доцінюють значення відносин з Україною, ефективно працювати з польською громадською думкою і з політиками. А також від результативних дипломатичних дій польської держави в Україні.

Тим часом, у польсько-українському діалозі спостерігаємо перевагу форми, особливо конференційної, над органічною працею. Протягом майже тридцяти років не створено Польського історичного інституту в Києві, що пропонував Єжи Ґєдройць (Німеччина має 10 таких установ, зокрема, від 1993 року, – у Варшаві) та Центру польсько-українського діалогу і порозуміння, що ініціювали б дії, які сприяють діалогові з Україною та про Україну, а візити польських журналістів до Києва та семінари українських аналітиків спонсорують... німецькі фонди.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.