​Gazeta Wyborcza назвала Зеленського викликом для Євросоюзу та Польщі

Українці – народ вічних оптимістів. Коментуючи перемогу Володимира Зеленського на президентських виборах, вони часто говорять, що «гірше бути вже не може». Тому буде тільки краще. Тому що Україна не використовує в повній мірі можливості, які дало їй зближення з Євросоюзом. Про це пише польське видання Gazeta Wyborcza, повідомляє УНІАН.


В українців були поважні причини хотіти змінити президента. Корупція, слабкість влади, повільні реформи, низькі пенсії й нестача робочих місць. Хоча треба пам’ятати, що каденція Петра Порошенка відбувалася під час війни з росією, яка не перебирає у засобах, щоб лише ослабити й дискредитувати Україну.

Остання під керівництвом Порошенка витримала тиск. А бої на Донбасі й окупація Криму дали початок новій українській ідентичності. Країна зробила історичний вибір: вона розірвала старі зв’язки з москвою і прибула в порт Європи, почавши розвивати співпрацю з НАТО. Те, що влада в Україні змінюється в демократичний спосіб, тому доказ.

Зеленський як президент – це невідомість. Що актор знає про справжню політику? Які у нього рецепти для українських хвороб? Хто буде йому радити? Але без відповідей на ці питання йому довірилися 70% українців. Багато-хто наївно вірять, що буде поводитися так само, як скромний президент з серіалу «Слуга Народу». Але справжня політика не така проста, як у кіно. Так само не відомо, як Зеленський буде продовжувати реформи, розпочаті його попередником, і як буде розбудовувати відносини з Євросоюзом. Країни ЄС, однак, повинні зробити все, що тільки можна, щоб відносини з Києвом розвивалися як найкраще. Вони повинні підтримувати Україну в той час, як росія шантажує її перекриттям газового чи нафтового крана. Зрештою, потрібно зберігати солідарність щодо санкцій проти кремля за агресію на Донбасі й окупацію Криму.

Зміна влади в Києві – це також шанс на новий подих в польсько-українських відносинах, які останнім часом погіршилися через історичні суперечки між Варшавою і Києвом. Президент Анджей Дуда повинен якомога швидше запросити нового президента в Польщу, налагодити з ним особисті відносини й повернутися на шлях співпраці й примирення.

«Саме з уст польського президента Зеленський повинен почути, що дорога в Європу дуже складна. І на ній дуже легко зламати політичну кар’єру. Але в України іншої можливості немає. Якщо Київ відмовиться від своїх європейських прагнень, він може швидко перетворитися на провальну державу, буферну зону між Сходом і Заходом. І на це розраховує кремль. Власне, така ставка президентства Володимира Зеленського», - йдеться в статті.

Фото АП



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.