​Україну чекає політична боротьба президента з Верховною Радою та росією на задньому плані - польський політолог

Польський політолог, експерт з питань міжнародної безпеки, професор Пшемислав Журавський вель Граєвський на сторінках видання «Gazeta Polska Codziennie» прокоментував результат президентських виборів в Україні, повідомляє Польське радіо.


За словами професора, перемога Володимира Зеленського не дивує. Досвід Польщі з 1989-2011 років вказує, що при старті з рівня глибокого колапсу, соціальна ціна змін приводить до того, що правителі, незалежно від того, як керують державою, програють на виборах. Люди вибирають зміни, а не продовження.

У жовтні Україна вибиратиме новий парламент, а отже, протягом півроку Зеленський функціонуватиме разом зі старою Верховною Радою, яка найімовірніше намагатиметься обмежити конституційні повноваження глави держави. Україна переходитиме від президентсько-парламентської до кабінетно-парламентської системи. Не було б у цьому нічого поганого, якби в Україні існували нормальні політичні партії, але таких не існує. Є партії, орієнтовані на лідерів, а не на програми, - вказує політолог.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який досі підтримував Петра Порошенка, саме заявив, що залишає Блок Петра Порошенка і восени буде балотуватися з новою партією. Партія Зеленського Слуга народу – поза парламентом. А отже, Україну чекає передвиборча політична боротьба президента з Верховною Радою, можливо, зі спробою розпуску парламенту, а все це з росією на задньому плані, яка прагне максимального хаосу над Дніпром.

Пшемислав Журавський вель Ґраєвський. Фото radyjo.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.