​Відомі українські літератори представляють Україну на Міжнародному фестивалі поезії Silesius у Вроцлаві

Гості з Чехії, Бельгії, України та Польщі беруть участь у четвертому Міжнародному фестивалі поезії Silesius, що почався у вівторок, 14 травня, у Вроцлаві. У програмі заходу – зустрічі з поетами, читання віршів та дискусії довкола книжкових прем’єр. Це вже четвертий фестиваль Silesius, що проводять довкола Вроцлавської поетичної нагороди Silesius, яку вручають від 2008 року, повідомляє Польське радіо.


За словами Алєксандра Конопко з Вроцлавського дому літератури, цьогорічним почесним гостем фестивалю є Чехія, яку представляють п’ятеро поетес та поетів.

До Вроцлава прибули також поетеса з Бельгії Міріам Ван Хее, а також двоє відомих письменників і поетів з України: Юрій Андрухович та Сергій Жадан.

Серед гостей з Польщі, крім поетеси і поетів, номінованих до цьогорічної Вроцлавської поетичної нагороди Silesius, з читачами зустрінуться, зокрема: Аґнєшка Вольни-Гамкало, Марціна Баран, Яцек Бєрут, Пауліна Підзік, Боґуслав Кєрц, Войцєх Бонович, Марцін Сендецький, Йоанна Рошак та Богдан Задура.

У програмі фестивалю, серед іншого: поетичний конкурс, перформанси на вулицях міста, кінопоказ та поетичні лекції для молоді. Програму доповнить музичний блок, під час якого виступить, зокрема, Юрій Андрухович з польським гуртом Karbido, які виконають репертуар зі своєї спільної платівки «Літографії» (пол. «Litografie»).

Кульмінацією фестивалю стане субота, 18 травня. У Театрі Ляльок оголосять прізвища лауреатів цьогорічної Вроцлавської поетичної нагороди Silesius. Переможці отримають статуетки та грошові премії від міста Вроцлав.

Міжнародний фестиваль поезії Silesius триватиме до неділі. Більшість фестивальних заходів проходитиме у клубі Proza. З програмою можна ознайомитися на сайті фестивалю.

Фото facebook.com/pg/NagrodaSilesius/



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.