​На ринку праці Польща бореться з Німеччиною за українських працівників - дослідження

«Більш відкритий перед іммігрантами німецький ринок, безперечно, буде великою конкуренцією для польських фірм», – каже в щоденнику «Rzeczpospolita» Анджей Коркус, голова агентства зайнятості EWL, яке спільно зі Студіумом Східної Європи Варшавського університету є автором цього дослідження, повідомляє Польське радіо.


Опитування проведено серед 855 українських працівників у Польщі – найчастіше в сфері промисловості, логістики, транспорту і будівництва. Понад 70 відсотків респондентів заохотили працювати в Польщі більші, ніж в Україні, заробітки. Велике значення мали рекомендації родичів та друзів і безкоштовне житло.

Що цікаво, хоч 28 відсотків опитуваних працюють у Польщі на нижчій посаді, ніж в Україні, проте понад чотири з десяти осіб займають однакову або вищу посаду (в останній групі – майже 20 відсотків).

Газета радить, чим затримати українських заробітчан у Польщі. На думку авторів дослідження, це збільшення зарплати (частково гарантує його плановане на 2020 рік підвищення мінімальної заробітної плати), менші вимоги стосовно знання мови, можливість отримати дозвіл на проживання та громадянство і спрощення процедури працевлаштування іноземців.

Як зазначив голова польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота, перевагою Польщі є культурна близькість і те, що багато працівників з України має тут родичів і знайомих. Попри лібералізацію, в Німеччині залишиться чимало культурних, мовних бар’єрів та більші витрати на утримання.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.