​Лідери G7 за більшу співпрацю з росією, але поки проти її повернення до групи - через агресію проти України

Учасники саміту «Великої сімки» (G7) у місті Біарріц у Франції визнали, що надто рано знову включити росію до цієї групи. Так стверджують дипломатичні джерела, за словами яких світові лідери однак підтримали зміцнення діалогу і співпраці з москвою, повідомляє Польське радіо.


росію прогнали з групи G8 після анексії Криму. Президент США Дональд Трамп перед зустрічі в Біарріці запропонував знову приєднати її до групи G7.

Раніше агентство AP повідомило, що у неділю вранці, під час сніданку з британським прем'єром Борісом Джонсоном, Трамп сказав, що «можливо» він запросить росію на зустріч G7 наступного року. У 2020 році США будуть господарем саміту.

Хоча Трамп підтримав повернення до формату G8, тобто G7 з росією, проти цього виступила більшість держав G7, зокрема, Франція, Німеччина, Велика Британія та Канада. Влада цих держав наголошувала на необхідності виконання москвою мінських угод.

У суботу перед самітом G7 голова Європейської ради Дональд Туск сповістив, що буде намагатися переконати лідерів, що на наступний саміт ліпше запросити Україну як гостя, аніж росію. Він підкреслив, що підстави, чому росію усунули із групи найбільш розвинених країн світу в 2014 році, «дотепер актуальні».

Саміт семи найбільш індустріалізованих країн світу почався вчора ввечері. Його учасники обговорять, серед іншого, питання лісових пожеж в Амазонії, торгівельної війни Сполучених Штатів і Китаю та протестів у Гонконзі.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.