​Президент України подякував Польщі за допомогу інфікованим COVID-19 українцям

Президенти Польщі та України обговорили телефоном співпрацю обох держав у ситуації епідемії коронавірусу. Анджей Дуда та Володимир Зеленський визнали, що доцільно створити постійний механізм консультацій на рівні міністерств між Польщею та країнами регіону з-за меж Європейського Союзу. Про це повідомив голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський, передає Польське радіо.


Крім того, розмова президентів стосувалася ситуації на кордоні та сприяння транзиту громадян Польщі та України під час повернення додому. Лідери також обговорили економічні наслідки пандемії та шляхи запобігання негативному впливу на економіку обох країн.

Водночас, на сторінці Офісу президента України повідомили, що «основною темою розмови стала координація зусиль щодо запобігання негативним наслідкам для громадян двох держав через поширення у світі пандемії коронавірусу».

Зазначено, що «Володимир Зеленський подякував Анджею Дуді за надання польськими медичними закладами безкоштовної допомоги громадянам України, у яких у Польщі була підтверджена коронавірусна інфекція COVID-19».

«У відповідь на звернення Глави Української держави Анджей Дуда запевнив, що польська сторона зробить усе необхідне, щоб всі українські громадяни безперешкодно повернулися на батьківщину як транзитом із західноєвропейських країн через територію Польщі, так і з самої Польщі. Для цього буде використаний і залізничний, і повітряний транспорт», - йдеться на веб-сайті Офісу президента.

Сторони домовилися у подальшому продовжити контакти на найвищому рівні.

У понеділок Міністерство здоров’я Польщі повідомило про чергових 25 випадків інфікування коронавірусом, зокрема, у двох громадян України у Сілезькому воєводстві. Одному діагноз був поставлений у місті Тихи, а іншому - в Цєшині.

Пацієнта з інфекційного відділення лікарні в Цєшині відправили додому на ізоляцію. Відомо, що він приїхав з Німеччини.

Другого українця госпіталізували в лікарню в Тихах - він приїхав з України і, як повідомлялося, ймовірно, джерело інфекції було там.

Нагадаємо також, українська влада повідомила про підготовку спеціальних потягів для евакуації громадян України з території Польщі.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.