​У Польщі відзначили тенденцію до звільнення іноземців, зокрема, й українських заробітчан

Під час епідемії коронавірусу іноземці подали багато, хоча менше, ніж за аналогічний період минулого року, число клопотань про надання дозволу на проживання у Польщі. За цей період Малопольське воєводське управління відзначило теж тенденцію до звільнення іноземців, повідомляє Польське радіо.


За даними Малопольського воєводського управління, у березні та квітні цього року документи на отримання посвідки на проживання подало 3230 іноземців. За аналогічний період торік число клопотань було більшим і склало 3871. Це, за даними управління, велике число, що можна прирівняти до аналогічного періоду минулого року.

За інформацією Малопольського воєводського управління, під час епідемії збільшилося число клопотань у справі анулювання дозволів на роботу через розірвання договору або через те, що іноземець, незважаючи на дозвіл на роботу, не приїхав до Польщі. Порівняно з січнем та лютим, у березні та квітні кількість заяв від роботодавців щодо дозволу на роботу зменшилася майже на 2,5 тисяч – з 7473 до 5095.

Управління зареєструвало тенденцію до звільнення іноземців, у першу чергу, агентствами з працевлаштування. Компанії та індивідуальні працедавці, скоріше, змінюють умови працевлаштування (наприклад, скорочують обсяг робочого часу, а отже, і оплату праці), а можливі звільнення не є масовими.

Спостерігається теж явище короткострокової занятості українців в інших сферах, наприклад, офіціант у зв’язку із закриттям ресторану шукає роботу на будівництві.

Від 16 березня до 12 травня Відділ з питань іноземців у воєводському управлінні приймав клопотання в онлайн-режимі або традиційною поштою. Від 13 травня туди можна приходити особисто, після попередньої реєстрації та встановлення терміну.

Нагадаємо, раніше у Польщі ввели спеціальні рішення, що дозволяють тим іноземцям легально залишатися у країні, котрі хочуть займатися попередньою метою свого перебування або не змогли виїхати з Польщі через коронавірус.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.