Аморальні авторитети сучасної України

 
Українське суспільство все більше нагадує банкет блазнів під час чуми: з одного боку мільйони осіб, які кинуті на виживання і чекають на недоїдки з панського столу, з іншого – урки, ґвалтівники і мародери, що назвалися псевдоелітою, які, дорвавшись до влади, відбирають у мільйонів обездолених і ті крихти, які ті роблять спробу підібрати під банкетним столом.
 
І даєшся диву: чому мільйони людей не опираються тим, хто їх обкрадає? Чому ці мільйони, йдучи на вибори, свідомо голосують за покидьків, чудово усвідомлюючи, що ці невігласи не змінять їхнє життя на краще? Але, помисливши, усвідомлюєш, що подібне відбувається лише через те, що суспільство хворе. Невігласи, які вісімнадцять років були при владі, прищепили йому хворобу під назвою аморальність. Вони вісімнадцять років поводились як потереб'я, але до суспільства доносили меседжі, що їхня поведінка є нормою. І ось тепер маємо результат: будь-яке порушення закону – норма, крадійство – норма, обман, невігластво і шахрайство – теж норма. І тим, хто дістався владного олімпу, байдуже, що українське суспільство наразі приречене на вимирання, позаяк сприйняття моралі (внутрішнього світу людини, який все ж бажає перемоги справедливості) знищене. Але моральність – це сукупність принципів і норм поведінки людей по відношенню один до одного і до суспільства. І ми всі бачимо, як перевертні при владі повністю ігнорують моральні принципи і норми, аби лишень отримати доступ до влади, бюджету та інших преференцій. І вони готові брехати, вивертатись, пристосовуватись, одягати на себе усілякі маски доброчинності, аби лишень отримати потрібний результат. І їм байдуже, що вони йдуть по трупах. Головною метою є досягнення потрібної МЕТИ. Не суспільству, а саме ЇМ.
 
Звісно, що далі так відбуватись не може. І ми самі повинні пройти через катарсис і усвідомити, що покидьки і невігласи не повинні йти у політику, займатись суспільно-політичним життям і називатись елітою. Громадяни повинні сказати цьому непотребу – НІ. Але зробити це свідомо, відверто і не криючись. І саме суспільство повинно почати жити за принципом, що «низи вже не можуть». І якщо подібний супротив піде знизу (а не стане проплаченою ста особам акцією), то тоді невігласи, мародери і колишні зеки не зможуть приходити до влади, оскільки саме суспільство їх випльовуватиме на узбіччя життя, як непотріб, незважаючи на те, якою кількістю грошей вони володіють.
 
Ось з цього і почнеться оздоровлення суспільства. Воно, як фенікс, почне поставати з попелу. А пройшовши катарсис, стане повноцінним і здоровим.
 
Проте, для досягнення цієї мети, треба почати діяти. І для цього зовсім не обов’язково братись за реальну зброю. У цьому випадку зброєю виступатиме позиція суспільства, яке повстало проти свавілля аморальності. Саме громадяни повинні сформувати ціннісну структуру свідомості публічних осіб та спосіб регуляції їхніх дій в усіх сферах життя.
 
Тому «КОНФЛІКТИ І ЗАКОНИ», Громадська Рада України і «Research&Branding» пропонують КОЖНОМУ визначити АМОРАЛЬНИХ АВТОРИТЕТІВ УКРАЇНИ (заповніть анкету). Більше того: щоб не було жодного перекосу, громадяни повинні визначитись і з МОРАЛЬНИМИ АВТОРИТЕТАМИ (заповніть анкету), аби вони стали не лише взірцем для українців, а й справжньою елітою держави.
 
І тоді слово честі не буде порожнім словом. Влада змушена буде орієнтуватись на суспільну думку, а не на власні потреби, а громадяни перестануть почувати себе злидарями і непотребом у власній державі.
 
Оттоді мораль перестане бути порожнім звуком. Вона почне охоплювати моральні погляди і почуття, життєві орієнтації та принципи, цілі та мотиви вчинків і відносин, проводячи межу між добром і злом.

Наступна стаття »



Коментарі

  +0 #1 Староста 20 апр. 2010 г., 23:21:07
Спасибо за статью! Отсутствие моральных предохранителей у чиновников и депутатов. не смотря на данную ими клятву "сумлінного служіння народові України", наиболее негативно отражается на состоянии общества. Поєтому необходима "моральная инквизиция", которая "каленным железом" выпалит аморалов из власти. Причем при отсутствии денег и силы инициатором ее возникновения и становления будет и действующая власть. высекая сама себя. Востребованность общества - морали - неизбежна, т.к. под угрозой его существование.
  +0 #2 птаха 26 апр. 2010 г., 17:07:51
написано гарно. ідея гарна. але щось я не вірю в усе це. передусім, не можу вписати жодного морального авторитета. бо серед політиків таких немає. всі обікралися і оббрехалися
  +0 #3 Іван Макар 22 окт. 2010 г., 21:12:48
Відсутність моральних принципів у представників влади є наслідком такої відсутності у критичної маси громадян. Хочемо мати моральну країну з моральною владою - ставаймо самі моральними.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.