Королевська знайшла гідну заміну Карпачовій

Наталія Королевьска. Фото korolevskaya.com.uaНаталія Королевська підтримує кандидатуру Євгена Захарова на посаду Уповноваженого з прав людини.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини має бути політично нейтральним. Про це журналістам заявила Наталія Королевська, лідер УСДП, народний депутат України (фракція «БЮТ-Батьківщина»), коментуючи ситуацію навколо висунення кандидатів на посаду омбудсмана та намагання провладних сил мати на цій посаді лояльну до себе людину.

Лідер УСДП переконана, що питаннями прав людини має займатися принципова, незалежна та авторитетна людина, яку поважають та до якої дослухаються. «Саме тому я й політична сила, яку я маю честь очолювати, підтримуємо на посаду Уповноваженого з прав людини кандидатуру Євгена Захарова, голови Правління Української Гельсінської спілки з прав людини, співголови Харківської правозахисної групи. Це – політично нейтральна кандидатура, правозахисник з багаторічним досвідом, якого знають за його принципову позицію щодо захисту прав людини як в Україні, так і далеко за її межами», - зазначила Наталія Королевська.

«Питання обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини має бути виведено за межі політики. Адже права людини – це та сфера, де часто йдеться не про політичні вподобання або погляди, а про найважливіше – життя та здоров’я людини», – підкреслила вона.

На думку Наталії Королевської, в Україні питання гарантування та захисту прав і свобод людини стоїть дуже гостро саме через кричущі приклади порушення цих прав з боку органів влади, і, насамперед, – правоохоронних органів. «Йдеться й про знущання над затриманими у слідчих ізоляторах, й про порушення прав на мирний протест, й про беззаконня у судах. Саме тому наближеним до влади політичним силам дуже хотілося б мати на посаді омбудсмана лояльну людину», - наголосила народний депутат.

Нагадаємо, розгляд у Верховній Раді України питання призначення омбудсмана попередньо заплановано на четвер, 15 березня.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.