Прийняття нового КПК перетворило Україну на поліцейську державу

sas

 

Події останніх днів в українському парламенті під час розгляду Кримінально-процесуального кодексу, законів про зміни до держбюджету – нанесли нищівний удар по демократії, парламентаризму і державності України. Про це йдеться в заяві фракції «БЮТ-Батьківщина», яку зачитав з парламентської трибуни 13 квітня народний депутат Сергій Сас.


Українське суспільство стало свідком, як протягом останніх чотирьох діб сесійна зала Верховної Ради перетворилась на театр абсурду. Під час розгляду Кримінально-процесуального кодексу близько тисячі поправок розглядались парламентом три дні.

Коли ж поступила команда з Банкової, більшість за дві години, поспіхом, серед ночі, вмудрилася розглянути близько 2 500 поправок і бездумно натиснути кнопки за новий КПК.

Таким чином, сліпо виконуючи волю однієї людини – депутати більшості перетворили законодавчий орган держави на технічну обслугу Адміністрації президента.

Важко переоцінити вагу Кримінально-процесуального кодексу для життя країни. Це документ, який визначає рівень прав та свобод громадян. Сама процедура прийняття цього документу, не кажучи про його зміст, чітко продемонструвала: з його прийняттям Україна перетворилась на поліцейську державу.

Відповідно до нової редакції КПК, влада фактично отримала можливість призначати винного.


Нам залишається лише висловити співчуття сотням тисяч людей, які сподіваються на справедливий суд і неупереджене розслідування їхніх справ. Віднині ваша доля буде залежати від високих чиновників і наскрізь корумпованих прокурорів і суддів, - йдеться у заяві фракції.

Водночас, КПК був прийнятий з грубими порушеннями Конституції та регламенту.

Шановні громадяни України. Останні дні у парламенті показали, що диктатура в Україні є реальністю, тоталітарний режим, що супроводжується репресіями неугодних, і не лише політиків, шаленими темпами паралізує усі сфери суспільного життя.

Фракція «БЮТ-«Батьківщина» напередодні великого християнського свята закликає владу зупинитися. Те, що ви робите, може мати жахливі непередбачувані наслідки для України, кожного в ній, і в першу чергу – для влади, зазначається у заяві.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.