Віталій Кличко: Політики-провокатори принижують Україну

litvinyaka

 
Вносити провокаційні законопроекти в парламент і очікувати, чим же закінчиться їхній розгляд – «це все одно, що кидати сірник на автозаправці й чекати, чи буде пожежа». Так лідер партії «УДАР» Віталій Кличко прокоментував журналістам події у Верховній Раді, що розгорнулися навколо законопроекту про другу державну мову.

Політик переконаний, що авторів влаштованої у Верховній Раді провокації найбільше цікавив саме ефект від конфлікту, на який вони спровокували парламент. На думку Кличка, це спроба партії влади відволікти увагу суспільства від власних провалів в економічній і соціальній сферах.

«Сьогодні влада повинна займатися питаннями, які дійсно турбують людей – економікою, соціальними проблемами, покращенням іміджу країни. А не підкидати суспільству напередодні виборів провокаційні теми. Те, що парламент в черговий раз з дискусійного майданчику перетворився на бійню, свідчить про стан українського парламентаризму, деградацію законодавчого органу. Страждає від цього не тільки репутація самого парламенту, а й України в цілому», – наголошує лідер партії «УДАР».

«Замість того, аби обговорити і виконати резолюцію Європарламенту, почути, нарешті, ті вимоги, які ставлять офіційному Києву європейські партнери, політики-провокатори лише поглиблюють політичну кризу в Україні. Здається, вони отримують задоволення, принижуючи своїми діями українські політичні інститути, – вважає Кличко. – Замість того, аби розвивати свої бійцівські здібності, краще б опікувалися захистом української мови та всебічним розвитком мов національних меншин».

Кличко також вважає, що потрібно припинити будь-які спекуляції на мовну тему: «Єдиною державною мовою в країні повинна бути українська».

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.