Опозиція вимагає гармонізувати Кримінальний кодекс з європейськими стандартами

timoshenko klitka

 
Виступ Голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрія Кожем’якіна на засіданні Погоджувальної ради.


«Це останній сесійний тиждень 9-ї сесії ВРУ 6 скликання. У більшості ще є шанс виконати обіцянку президента світовій спільноті та привести українське кримінальне законодавство до міжнародних стандартів.

Сьогодні зусиллями більшості парламент перетворився на філію адміністрації президента.

Через позицію більшості Верховна Рада самоусунулась від відповідальності за те, що відбувається в нашій державі. Верховна Рада не зробила абсолютно нічого для виконання вимог Євросоюзу, які були виражені у Резолюції ПАРЄ, Євросоюзу, інших інститутів ЄС.

Навпаки, всі пропозиції, які подавались опозиційними фракціями, – демонстративно ігнорувались і блокувались більшістю. Ці питання навіть не розглядались в сесійній залі. Як наслідок – Україна опинилась в політичній міжнародній ізоляції.

Весь світ вказує на вибіркове правосуддя, на політично вмотивовані вироки, на відсутність складу злочину в діях Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і інших політв’язнів, а Верховна Рада мовчить.

Останні судові засідання у справах Юлії Тимошенко продемонстрували повне підпорядкування адміністрації президента.

Відкладання розгляду сфальсифікованої справи по ЄЕСУ у суді Київського району міста Харкова спричинене лише тим, що в Україні проходило Євро-2012. І вже з 10 числа ми будемо свідками чергового судилища над Юлією Тимошенко в кращих традиціях інквізиції.

Якщо у когось є сумніви, то я б порадив подивитися на фото скляної клітки в залі харківського суду. Влада вже підготувалася до чергового шоу, а черговий «кірєєв», тільки на цей раз у Харкові, вже продемонстрував, що єдиним критерієм при винесенні рішень для нього є вказівки з адміністрації президента.

Те ж саме відбувається і при розгляді касаційної скарги Юлії Тимошенко. Вищий спеціалізований суд, без будь-яких правових підстав, більше того, всупереч законам – переносить судове засідання. Юлія Тимошенко звернулась до суду з заявою розглядати її скаргу без її участі. Суд зобов’язаний це зробити, але відбувається протилежне. Прокуратура подає клопотання про відкладення суду – суд її задовольняє.

Для чого це робиться, повністю зрозуміло – таким чином влада намагається, з однієї сторони, максимально відтягнути розгляд скарги Юлії Тимошенко в часі, щоб не дати можливості оскаржити її у Європейському суді з прав людини. А з іншої сторони, чудово усвідомлюючи, що у Європейському суді влада з тріском програє цю справу – розгляд скарги будуть затягувати до того часу, поки харківський суд не винесе ще одного, більш абсурдного і жорстокого вироку.

Не дивлячись на маріонеткове шоу з відкритими судами, яке влаштовує президент Янукович перед представниками Євросоюзу, є очевидним і зрозумілим: влада боїться випускати Юлію Тимошенко на волю.

Фракція «БЮТ-Батьківщина» наполягає:

Перше: розглянути у середу, в день опозиції, законопроект №10628 про гармонізацію українського кримінального законодавства з європейськими стандартами і прийняти його в цілому.

Друге: Поставити першим питанням, після ратифікації питання про створення ТСК про вбивства Євгена Щербаня, Євгена Кушнарьова, інші резонансні вбивства і з’ясувати, до кого перейшло їх майно», - повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.