Завершилася десята сесія Верховної Ради України шостого скликання

vr12 03 2012

 
У п'ятницю, 6 липня, завершилася Десята Сесія Верховної Ради України шостого скликання. Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, відкривши ранкове засідання, поінформував про результати роботи Верховної Ради на пленарному засіданні 5 липня. 


Для участі у пленарному засіданні не зареєструвалися народні депутати з фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна-Народна Самооборона".

Головуючий зачитав депутатські запити.

А.Мартинюк оголосив до розгляду питання про заяву Голови Верховної Ради України В.Литвина.

В обговоренні питання взяли участь представники депутатських фракцій. Керівник фракції Партії регіонів О.Єфремов у своєму виступі зазначив, що фракція вважає передчасним включення цього питання до порядку денного сесії і голосувати за це не буде.

Представник фракції Народної партії Катерина Ващук повідомила, що фракція Народної партії не підтримує зміну керівництва Верховної Ради і відставку спікера.

Головуючий поставив на голосування питання про включення до порядку денного питання про заяву Голови Верховної Ради України В.Литвина.

За результатами голосування жодного голосу за включення не було подано.

Народні депутати розглянули питання про заяву заступника Голови Верховної Ради України М.Томенка.

Представник фракції Партії регіонів Валерій Бондик запропонував відкласти розгляд цієї заяви.

Головуючий зазначив, що Регламент зобов'язує його поставити це питання на голосування.

257-ма голосами питання було включено до розгляду.

А.Мартинюк зазначив, що відповідно до закону, протягом 10 днів парламент повинен дати відповідь на ту чи іншу заяву після того, як це питання включено до порядку денного.

Керівник фракції Партії регіонів О.Євремов зазначив, що "сьогодні від Миколи Володимировича залежить усе. Якщо він забере свою заяву, значить, немає предмету для розгляду, а якщо не забере, то ми змушені будемо розглядати її у залі".

Народні депутати також включили до порядку денного сесії законопроекти: про внесення змін до Закону "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" (щодо колісних транспортних засобів) за реєстр. №10708; про схвалення рішення Президента України про направлення миротворчого контингенту для участі України у транскордонних операціях у рамках міжмісійного співробітництва між Місією ООН у Ліберії та Операцією ООН у Кот-д'Івуарі (реєстр. №10726).

Народні депутати також проголосували за розгляд сьогодні законопроекту про деякі питання заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу - учасників Державного концерну "Укроборонпром" та забезпечення їх стабільного розвитку (реєстр. №10034).

Підготовлений до другого читання проект закону про систему депозитарного обліку цінних паперів доповів Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Ігор Прасолов.

Народні депутати розглянули поправки до законопроекту і прийняли його в цілому.

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення зміни до статті 31 Закону України "Про відходи" з урахуванням пропозицій Президента України.

Проект закону про деякі питання заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу - учасників Державного концерну "Укроборонпром" та забезпечення їх стабільного розвитку доповів народний депутат В.Забарський. Він обґрунтував необхідність прийняття законопроекту потребою системного розв'язання комплексу існуючих проблем в оборонно-промисловому комплексі України.

В.Забарський зазначив, що найбільш характерними проблемами, які ускладнюють діяльність державних підприємств Державного концерну "Укроборонпром" та призвели до формування значних фінансових заборгованостей, є: недостатня завантаженість виконанням державного замовлення, низький рівень його фінансування; невідповідність фінансових можливостей підприємств їх положенню на галузевих і товарних ринках, недосконалість нормативно-правової бази діяльності підприємств та необхідність утримання значної соціальної інфраструктури.

Народний депутат повідомив, що законопроект покликаний розв'язати проблеми погашення заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу, які входять до складу Державного концерну "Укроборонпром", поліпшити фінансово-економічний стану цих підприємств, запровадити механізми, які сприятимуть їх розвитку, зниженню соціальної напруженості на підприємствах, збереженню існуючих робочих місць, що в свою чергу призведе до підвищення рівня економічного розвитку регіонів в цілому.

За результатами голосування законопроект був прийнятий за основу.

Заступник Міністра інфраструктури Д.Демидов доповів проект закону про внесення зміни до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей справляння податку на прибуток підприємств, отриманого від надання готельних послуг. Урядовець зазначив, що основною метою проекту є стимулювання розвитку готельного сектору та підвищення прозорості функціонування засобів розміщення шляхом встановлення більш помірного значення обов'язкової долі доходу, що надходить від реалізації послуг з розміщення шляхом надання номера для тимчасового проживання з 75 до 50 відсотків сукупного доходу такого суб'єкта господарської діяльності за відповідний податковий (звітний) період, у якому застосовується пільга.

За його словами, законопроект спрямовано на вдосконалення положень Податкового кодексу в частині надання пільги із звільнення суб'єктів господарювання від сплати податку на прибуток.

Д.Демидов зазначив, що очікувані наслідки дії запропонованого регуляторного акта не передбачають завдання шкоди суб'єктам господарювання і обмеження їх прав. "Прийняття законопроекту підвищить якість готельних послуг і, як наслідок, збільшить кількість суб'єктів готельного бізнесу в Україні та посилить економічну конкуренцію в цій сфері", - наголосив доповідач.

Голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Народні депутати 234-ма голосами підтримали рішення профільного комітету.

Парламентарії розглянули ще один урядовий законопроект, включений до порядку денного, - про внесення змін до Закону "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" (щодо колісних транспортних засобів).

Заступник міністра інфраструктури Д.Демидов доповів суть проекту, спрямованого, за його словами, на суттєве поліпшення стану навколишнього природного середовища шляхом поетапної гармонізації національних екологічних вимог до колісних транспортних засобів з міжнародними (європейськими) вимогами, що є однією з необхідних передумов для інтеграції України до Європейського Союзу.

Проектом пропонувалося доповнити преамбулу цього закону формулюванням про поетапне запровадження міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів, встановивши конкретні строки поетапного ведення екологічних норм. Документом також пропонується викласти у новій редакції положення про порядок визначення екологічних норм, методів випробування, позначення рівня екологічних норм, процедур підтримання відповідного екологічного рівня колісних транспортних засобів протягом всього терміну їх експлуатації.

Профільний комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, рішення якого доповів голова Комітету В.Хомутиннік, рекомендував Верховній Раді прийняти цей законопроект за основу та в цілому.

248-ма голосами законопроект був прийнятий як закон.

Проект закону про схвалення рішення Президента України про направлення миротворчого контингенту для участі України у транскордонних операціях у рамках міжмісійного співробітництва між Місією ООН у Ліберії та Операцією ООН у Кот-д'Івуарі доповів заступник Міністра оборони Володимир Можаровський. Урядовець зазначив, що Україна є єдиною країною-контрибутором авіаційних ресурсів до МООНЛ, та на підставі відповідних звернень Секретаріату ООН вертольоти 56 окремого вертолітного загону Збройних Сил України (56 ОВЗ ЗСУ) протягом 2011 року неодноразово виконували завдання з надання оперативної підтримки Операції ООН у Кот-д'Івуарі шляхом тимчасової передислокації до Кот-д'Івуару.

"Зважаючи на критичну важливість подальшого використання військових авіаційних спроможностей України для надання підтримки Операції ООН у цій африканській державі, Секретаріат ООН звернувся з проханням розглянути можливість залучення українського авіаційного підрозділу в складі Місії ООН в Ліберії до здійснення транскордонних операцій у рамках надання міжмісійної підтримки між МООНЛ та ОООНКІ відповідно до положень резолюції Ради Безпеки ООН 1609 (2006). З огляду на плани керівництва МООНЛ щодо часткового скорочення Місії вже до кінця 2012 р., обумовленого поступовою стабілізацією ситуації в Ліберії, розширення спектру завдань та зони застосування українського миротворчого контингенту надасть йому більшого функціонального значення, що сприятиме подовженню терміну перебування 56 ОВЗ ЗСУ у складі Місії.

Основні завдання миротворчого контингенту України на території Кот-д'Івуару не виходитимуть за рамки завдань, визначених при направленні авіаційного підрозділу до МООНЛ, а саме: здійснення повітряної розвідки та спостереження, проведення заходів стримування, перевезення персоналу місії, повітряна підтримка військ ООН, патрулювання та медична евакуація, а також захист цивільного населення, що знаходиться під безпосередньою загрозою фізичного насильства", - повідомив заступник Міністра оборони.

Верховна Рада 263-ма голосами прийняла законопроект в цілому, схваливши рішення Президента України.

Головуючий повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром М.Азаровим.

На закритті десятої сесії виступив Перший заступник Голови Верховної Ради А.Мартинюк. У виступі він проаналізував роботу Верховної Ради, навів статистичні дані. "Всього за час роботи сесії прийнято рішення щодо 736 законопроектів, у тому числі прийнято чи підтверджено 222 закони, схвалено у першому читанні 71 законопроект, 443 - повернуто на доопрацювання, відхилено та знято з розгляду, з них 70 відкликано та повернуто суб'єктам права законодавчої ініціативи", - повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради.

А.Мартинюк зазначив, що під час сесії був ухвалений Кримінальний процесуальний кодекс, низка законів, які врегульовують законодавство у сфері господарської діяльності, дотримання прав людини, поліпшення їх захисту. В розрізі суб'єктів права законодавчої ініціативи народні депутати розглянули 14 законопроектів з числа поданих Президентом України, 175 - Кабінетом Міністрів України, 1 - Національним банком України, 546 - народними депутатами.

А.Мартинюк також повідомив, що на завершення цієї сесії у комітетах знаходиться майже тисяча законопроектів.

Перший заступник Голови Верховної Ради А.Мартинюк повідомив, що чергова одинадцята сесія розпочне свою роботу у вівторок, 4 вересня 2012 року, і оголосив закритою десяту сесію Верховної Ради України шостого скликання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.