Опозиція зупинила закон, яким влада планувала відбирати у людей землю

verhovna rada zemlya

 
За наполяганням опозиції парламент відмінив закон, яким влада узаконила рейдерські схеми по захопленню землі з метою її подальшого продажу.


Про це заявив заступник голови парламенту, один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко, повідомляє byut.com.ua.

За його словами, сьогодні опозиція продемонструвала механізм скасування антиконституційних законопроектів.

"Ми показали шлях, яким будемо діяти по мовному законопроекту, по законопроекту про підняття пенсійного віку та по іншим антиконституційним законопроектам, які були ухвалені з грубим порушенням процедури та щодо яких є застереження" - заявив він.

Томенко підкреслив, що предмет скасованого законопроекту про внесення змін до законів щодо розмежування земель державної та комунальної власності не передбачає створення нової інституції, яка б займалася  ринком землі, зокрема Земельний банк.

За його словами, закон, який сьогодні скасувала опозиція, створював передумови для можливої купівлі-продажу землі.

"Місцева влада та олігархи, які з нею працюють, готуючись до продажу землі з 1 січня 2013 року, планували провести тотальну зачистку фермерських господарств та малого бізнесу через суди та рейдерські схеми", - зазначив Томенко.

За його словами, влада цинічно і незаконно відбирає у людей землю, оскільки дана вказівка підготуватися до продажу землі.

Представники опозиції сподіваються, що сьогоднішнє рішення  парламенту зупинить стихійний ринок землі, до якого готувалася влада.



Коментарі

  -1 #1 curt 6 сент. 2012 г., 13:07:10
Мне нравится выражение "власть отнимает землю". Назови фамилии, иначе это просто разговор. Узнал фамилии, озвучь с трибуны, напиши в прокуратуру. А то просто языком полощет по ветру, перед выборами старается.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.