В Конституції варто визначити повноваження місцевого самоврядування – Микола Оніщук

kon ukr

 
Член Конституційної Асамблеї, президент Інституту правової політики Микола Оніщук свою діяльність на сьогодні зосередив на вдосконаленні організації державної влади, зокрема системи стримувань і противаг. 


Таку думку він висловив в інтерв’ю виданню «Комсомольская правда в Украине», повідомляє прес-служба Інституту правової політики.

Зокрема, Микола Оніщук наголосив на важливості встановлення балансу з метою не допустити домінування одного органу або особистості в системі організації державної влади. «Адже нині в Україні проявляються тенденції до авторитаризму. І про це говорять не лише українські політики, а й світова спільнота», - пояснив він.

Другим аспектом, на думку екс-міністра юстиції, є децентралізація державної влади, врівноваження об’єму влади у центрі та на місцях: «Варто окреслити в Конституції повноваження місцевого самоврядування, щоб місцеві ради мали силу не лише в межах населених пунктів. Зокрема, їх юрисдикція має поширюватися і на землі сільськогосподарського призначення, що знаходяться між населеними пунктами».

«Доцільним є також перехід до двопалатної форми організації роботи парламенту. В розвинутих європейських країнах саме парламенти мають всю повноту влади, в тому числі і право формування уряду», - відмітив Микола Оніщук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.