Валерій Карпунцов: Опозиція має отримати комітети, які можуть контролювати владу

karpuntsov mova

 
Опозиція має отримати у Верховній Раді комітети, які можуть контролювати владу. Про це заявив народний депутат від партії “УДАР” Валерій Карпунцов в ефірі радіо “ЕРА”, повідомляє прес-служба «УАРу».


“Які комітети можуть бути в опозиції? Комітет по боротьбі з корупцією, регламентний комітет, бюджетний, свободи слова. Це буде чесно. І це відповідає європейським і українській традиціям”, - підкреслив Валерій Карпунцов.

Депутат відзначив, що наразі триває дискусія з приводу кількості комітетів у наступній ВР.

У нас є спільна позиція опозиційних сил - кількість комітетів ні в якому разі не повинна перевищувати кількість комітетів, які були у Верховній Раді VI скликання. Роздувати під людей посади не потрібно. Можливо, навпаки, зменшити число комітетів, об’єднати деякі з них, якщо є така необхідність”, - додав народний обранець.

Депутат також зауважив, що схема розсадки фракцій в наступному парламенті є несправедливою по відношенню до опозиційних сил.

“Але на сьогодні це лише проект. Остаточне рішення буде прийнято в понеділок. Традиційно було так: праворуч знаходяться опозиційні сили, ліворуч – влада. Партія регіонів змінила цю 20-річну традицію і розмістила свою фракцію спереду для того, щоби якимсь чином завадити блокуванню трибуни чи чого вони там ще бояться…” – зазначив представник “УДАРу”.

Відповідаючи на запитання журналіста, з яким настроєм депутати від “УДАРу” йдуть до Верховної Ради, депутат зазначив: “Настрій бойовий - іти і відстоювати інтереси наших громадян відповідно до тих програмних цілей, які ми декларували на виборах. Ми це робили і робимо. Ми домагалися прийняття рішення щодо персонального голосування депутатом. На щастя. нам вдалося зрушити це питання з мертвої точки. Ми будемо дотримуватися обіцянок, які давали. Ми наших виборців не зрадимо”,- наголосив Карпунцов.

Крім того, за словами депутата, фракція партії “УДАР” у парламенті зростатиме і поповнюватиметься новими членами.

“Зараз ідуть перемовини з самовисуванцями, які поділяють демократичні цінності і мають опозиційні настрої. Можу прогнозувати, що на час відкриття першої сесії Верховної Ради нового скликання чисельність нашої фракції буде більше, ніж 40 осіб. Вже публічно заявив про свої наміри Дубневич. Ще кілька людей ведуть переговори. І така тенденція зберігається. Я радію, що наша фракція збільшується. Це підтверджує слова нашого лідера Віталія Кличка, який і перед днем голосування, і в день голосування обіцяв виборцям, що ми будемо зміцнювати наш потенціал у Верховній Раді”, - резюмував депутат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.