Пленарне засідання Верховної Ради 18 грудня 2012 року

vr12 03 2012

 

У вівторок, 18 грудня, відбулося пленарне засідання першої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.


На початку ранкового засідання Голова Верховної Ради України Володимир Рибак оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об'єднання "За сприяння свободи сумління", керівником якого обрано народного депутата Ганну Герман.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили уповноважені представники депутатських фракцій.

В.Рибак, підсумовуючи виступи, дав оцінку першим двом дням роботи парламенту. Він зазначив, що "найбільш поширеним предметом обговоренням в суспільстві щодо результатів роботи перших двох днів сесії сьомого скликання стала елементарна бійка в сесійному залі".

Голова Верховної Ради України вибачився перед українськими виборцями за поведінку всіх, хто брав участь у цьому видовищі.

"Водночас аналіз перегляду як вітчизняних, так і закордонних засобів масової інформації за останні чотири дні свідчать про наявність, на жаль, елементів деструктивності, що руйнівно впливають на авторитет українського парламенту і негативно відбиваються на іміджі держави в цілому.

От перед вами газета "Берлін кур'єр" (Германія). От наш парламент тут, обличчя видно, все тут є. І назва цієї статті "Парламент України готовий до бою". До якого бою парламент України готовий?", - запитав В.Рибак.

В.Рибак нагадав, що перед виборами кожна політична сила, яка 12 грудня сформувала у парламенті фракції, оприлюднила свої програми і кожна повинна парламентськими методами цю програму реалізовувати. "Очевидно, є потреба у створенні відповідної довірливої атмосфери у Верховній Раді. Щоб кожен політик, захищаючи власні переконання, водночас дослухався до позицій інших", - наголосив він.

Голова Верховної Ради у цьому зв'язку зазначив, що "основна законотворча робота має зосередитися в комітетах Верховної Ради. Насамперед - на підготовку тих проектів, які сприяли б утвердженню європейських стандартів". "Нам всім треба усвідомити, що виборча кампанія - це вже надбання історії і зараз нам потрібно піднятися над партійними, над особистими інтересами і в основу своєї діяльності покласти забезпечення інтересів наших виборців. І лише тоді нас супроводжуватиме удача", - наголосив В.Рибак.

Головуючий повідомив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об'єднання "Столиця України", керівником якого обрано народного депутата Володимира Бондаренка.

В.Рибак нагадав, що 13 грудня Президент України В.Янукович своїм Указом призначив народного депутата М.Азарова Прем'єр-міністром України. У цьому зв'язку М.Азаров написав заяву про дострокове припинення ним повноважень народного депутата.

Верховна Рада 268-ма голосами достроково припинила повноваження народного депутата М.Азарова.

Головуючий нагадав, що зараз народні депутати мають розглянути питання про комітети, предмети їх відання, призначити керівників комітетів. Але, у зв'язку з тим, що депутатські фракції ще не визначилися, тривають дискусії, це питання розглядатися не буде.

В.Рибак запропонував включити до порядку денного засідання питання про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України сьомого скликання та про календарний план проведення першої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Народні депутати 353-ма голосами підтримали пропозицію.

Проект постанови про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України сьомого скликання доповів Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський. Він повідомив, що у проекті, зокрема, чітко зафіксована обов'язковість прямої трансляції на Першому загальнонаціональному телеканалі та Першому каналі Національної радіокомпанії парламентських подій, визначених Законом "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації" та Регламентом Верховної Ради України, а саме: складання присяги народними депутатами, заслуховування послань Президента України, складання присяги новообраним Президентом України, проведення "години запитань до Уряду", парламентських слухань тощо.

Проектом також передбачено у дні пленарних засідань та запитань до уряду на Першому телеканалі транслювати п'ятнадцятихвилинну телепрограму "Парламентський день", щотижня по суботах транслювати на Першому телеканалі сорокап'ятихвилинні передачі за участю представників депутатських фракцій та позафракційних депутатів.

Проектом постанови пропонується на Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії здійснювати пряму трансляцію пленарних засідань та парламентських слухань, а також щотижня по четвергах транслювати сорокап'ятихвилинні тематичні передачі за участю представників депутатських фракцій та позафракційних депутатів, здійснювати пряму трансляцію пленарних засідань, телепрограм "Парламентський день", сорокап'ятихвилинних передач за участю народних депутатів на супутникову, кабельному парламентському телеканалі та в мережі кабельного мовлення, забезпечити постійне і всебічне висвітлення парламентської діяльності на шпальтах газети "Голос України".

"Ми вважаємо, що такий формат висвітлення парламентської діяльності дозволить громадянам України достатньо об'єктивно та в повному обсязі отримати інформацію про роботу найвищого законодавчого органу", - зазначив Р.Кошулинський.

Верховна Рада 357-ма голосами прийняла постанову про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України сьомого скликання.

Парламентарії розглянули і 283-ма голосами прийняли постанову про календарний план проведення першої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Головуючий закрив пленарне засідання. 

Згідно з календарним планом, 19-21 грудня народні депутати працюватимуть у фракціях. 

Наступне пленарне засідання першої сесії Верховної Ради України сьомого скликання відбудеться у вівторок, 25 грудня, повідомляє Інформаційне управління ВР України. 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.