У Верховні Раді України створено «Рівні можливості»

vr12 03 2012

 
25 грудня ц.р. у Верховній Раді України України оголошено про створенння Міжфракційного депутатського об'єднання «Рівні можливості», до якого увійшли 26 депутатів від різних фракцій. Співголовами об'єднання стали Ірина Бережна (ПР), Ірина Геращенко («УДАР»), Олена Кондратюк («Батьківщина»).


Міжфракційне об'єднання зосередиться  на двох ключових темах: відстоювання гендерної рівності, в тому числі в питаннях активного залучення жінок до суспільно-політичного життя; а також спільні законодавчі ініціативи у відстоювання цієї теми. Серед пріоритетів - боротьба з домашнім насиллям, захист прав жінок і дітей, створення рівних можливостей для чоловіків і жінок у різних сферах суспільного життя.

Члени об'єднання вже зареєстрували перші спільні законопроекти, зокрема, зміни до Адміністративного кодексу щодо посилення відповідальності за домашнє насилля, зміни до Сімейного кодексу щодо захисту прав дітей та внесення змін до законодавства щодо забезпечення рівних можливостей одиноких батьків і матерів.

Співголови об'єднання наголошують, що фактично в новій Верховній Раді України вони продовжать ту роботу, яка була розпочата у попередньому складі парламенту. Завдяки створенню цього об'єднання не лише у Верховній Раді, але й в суспільстві вдалося активізувати тему гендерної рівності. І привернути увагу до неприпустимості будь-якої дискримінації за цим принципом. Об'єднання своєю активною позицією сприяло тому, що політичні партії збільшили присутність жінок у виборчих списках. МФО і надалі проводитиме активну роботу, аби Україна виконала свої міжнародні зобов'язання в питаннях гендерної рівності і збільшення присутності жінок у владі.

Члени МФО докладуть зусиль для впровадження рівних можливостей чоловіків і жінок в питаннях освіти, доступу до медицини, рівності оплати праці.

Депутати міжфракційної групи планують спільно працювати над прийняттям низки соціальних законопроектів та ініціатив, направлених на протидію насильства в сім’ї. Члени об’єднання наголошують, що активне залучення жінок до суспільно-політичного життя є одним з важливих пріоритетів європейської політичної культури і традиції, це є визначений пріоритет програми ООН.

Збільшення жінок у владі сприятиме і активізації євроінтеграції, що є ключовою стратегічною метою України. У своїй роботі МФО планує використовувати досвід гендерних об`єднань в парламентах європейських країн, де подібні групи довели свою ефективність.

Депутати вважають, що робота об'єднання сприятиме і активізації діалогу з неурядовими громадськими організаціями, що опікуються гендерною політикою.

До об'єднання також увійшли народні депутати: Олена Бондаренко, Володимир Олійник, Таїсія Повалій, Андрій Пінчук, Ірина Горіна, Ірина Мельничук, Марія Іонова, Наталя Агафонова, Марія Матіос, Оксана Продан, Наталя Новак, Ольга Бєлькова, Павло Розенко, Валентин Наливайченко, Ростислав Павленко, Юрій Стець, Степан Курпіль, Микола Княжицький, Олеся Оробець, Лілія Гриневич, Олександра Кужель, Микола Томенко, Борис Тарасюк, повідомляє прес-служба МФО «Рівні можливості».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.