Опозиція відмовилась підписувати меморандум з партією влади

memorandum opozitsiya

 
Опозиція далі наполягає на своїх вимогах: голосування сенсорною кнопкою, руками або бюлетенями – у будь-який спосіб, який забезпечує особисте голосування.


Про це повідомив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк парламентським журналістам по завершенню засідання голів фракцій у спікера Верховної Ради.

За його словами, на засіданні провладні сили запропонували меморандум про взаєморозуміння у Верховній Раді.

«Це дуже «цікава» пропозиція - в сотий раз підписати меморандум про те, що треба виконувати українську Конституцію», - зазначив він.

Під час засідання політичні опоненти опозиції також наголошували на необхідності модернізації системи «Рада». «Про те, що треба напрацьовувати «Раду-4». «Рада-4» буде коштувати близько 15 млн. грн.», - повідомив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що в парламенті Великобританії та Конгресі США «немає ні системи «Рада-3», ні «Рада-4», ні «Рада-5»: «Більш того, в британському парламенті навіть немає кнопок. І якось 700 років британський парламент працює через особисте голосування, де депутати через заходження у відповідні двері – «за» чи «проти», приймають рішення. Так само у Конгресі США - кожен депутат каже, чи він «за», чи «проти», чи «утримався». Якось без системи «Рада» Конгрес працює майже дві сотні років».

За словами Арсенія Яценюка, опозиція вимагає від Партії регіонів тільки одного: «ходіть на роботу, голосуйте особисто і несіть персональну відповідальність». «Це ваше завдання як більшості - показати, що у вас справжня, а не карткова більшість», - наголосив він.

«Ми далі наполягаємо на наших вимогах: голосування кнопкою, руками, бюлетенями - будь-яким способом, який забезпечує особисте голосування», - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста про план дій опозиції на сьогодні, Арсеній Яценюк наголосив, що до 14.00 опозиційні депутати перебуватимуть в сесійній залі, а після братимуть участь у нарадах парламентських комітетів, повідомляє прес-служба «Батьківщини».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.