УДАР вимагає відповідальності Президента і уряду

udar impichment

 
Влада сьогодні керує не відчуваючи країни. І від цього політична криза в Україні поглиблюється. Треба негайно зробити кроки, які допоможуть вирівняти ситуацію в суспільстві і знайти вихід з цієї кризи.  Про це заявив лідер "УДАРу" на погоджувальній раді керівників депутатських фракцій і комітетів парламенту, повідомляє прес-служба політичної партії "УДАР Віталія Кличка".


"Тому першим питанням, яке ми порушуємо, є питання відповідальності Президента. Ми вимагаємо цього тижня розглянути проект закону про порядок імпічменту Президента. Цей закон потрібен, незалежно від прізвища президента. Інакше й надалі триватиме ігнорування Конституції і законів, - підкреслив Віталій Кличко. - 31 березня минув термін, передбачений регламентом парламенту для виголошення президентом свого послання. А відповіді, коли він виконає цей свій обов’язок, досі немає. Президент, складається враження, боїться відвертої розмови в парламенті",- зазначив Кличко.

Вимагає фракція "УДАР" розглянути цього тижня і питання про відповідальність кабінету міністрів. "Тільки за останній тиждень уряд, починаючи з прем'єра і закінчуючи силовиками, наробив достатньо для відставки. Повна безпорадність перед снігопадом. І при цьому – хамство і порушення закону щодо народних депутатів. Вигнання депутатів з засідання уряду, стеження за депутатами, незаконні порушення кримінальних проваджень – у будь-якій цивілізованій країні такий уряд не працював би більше і дня",- підкреслив лідер "УДАРу".

Серед першочергових завдань на цьому сесійному тижні "УДАР" відзначає, зокрема, призначення виборів у столиці та розгляд законопроектів, які повернуть Києву самоврядування. Також Віталій Кличко наголосив, що опозиційні фракції минулого пленарного тижня вимагали розглянути низку антикорупційних законопроектів. Ці закони треба ухвалити цього тижня, - підкреслив Кличко.

"Ми вимагаємо розглянути проекти законів, спрямовані на знищення підвалин корупції. Зокрема, спрощення адміністративних процедур, щоб чиновники, а не громадяни збирали необхідні довідки, зниження обсягу єдиного соціального внеску і спрощення його сплати – щоб вивести зарплати з тіні, а також зміни до податкового кодексу щодо справедливої відповідальності платників податків", - зазначив Віталій Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.