В «УДАРі» пропонують без будь-яких обмежень допускати журналістів на засідання комітетів ВР

jurnalisty vr

 
Народний депутат від «УДАРу» Павло Різаненко пропонує запровадити безперешкодний доступ представників засобів масової інформації до засідань Верховної Ради комітетів України. Відповідний проект закону «Про внесення змін до Закону України" Про комітети Верховної Ради України» зареєстрований ним в парламенті. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі «УДАРу».


Як зазначив Різаненко, законопроектом передбачається закріпити право представників засобів масової інформації бути присутніми та здійснювати звукозапис, кіно-і відеозйомку, трансляцію засідання по радіо і телебаченню на відкритих засіданнях комітетів Верховної Ради України.

Народний депутат наголосив, що діючі норми Закону України «Про комітети Верховної Ради України», згідно з якими представники ЗМІ можуть бути запрошені на засідання комітетів та здійснювати зйомку лише за згодою головуючого на засіданні комітету, суперечать встановленим принципам гласності і відкритості та порушують права представників ЗМІ, закріплені законом «Про інформацію».

«На практиці вищезазначені норми помилково тлумачаться як дозвільні. Вони застосовуються таким чином, що для присутності на відкритих засіданнях комітетів представники ЗМІ мають отримати дозвіл чи запрошення на дане засідання та згоду від керівництва комітету чи головуючого на засіданні комітету. Такий порядок обмежує їх право безперешкодно відвідувати відкриті засідання комітетів та всебічно і об'єктивно висвітлювати їхню діяльність», - сказав Павло Різаненко.

За його словами, внаслідок цього робота парламентських комітетів є частково закритою для громадськості, що є прямим порушенням принципів гласності та відкритості. Різаненко зауважив, що в разі ухвалення запропонованих змін, журналісти не повинні будуть звертатися за спецдозволом. «Це сприятиме прозорості роботи парламенту та свідчитиме про дотримання принципів свободи слова та права на інформацію», - зауважив ударівець.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.