Опозиція вимагає відставки Захарченка через події у Врадіївці

zahar vidstavka03

 

Фракція «Батьківщина» вимагає відправити у відставку Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка за неефективну організацію роботи міліції та неспроможність МВС зупинити зростання злочинності в країні. Про це заявив народний депутат Роман Забзалюк з парламентської трибуни, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


За його словами, трагічна подія у селищі міського типу Врадіївка Миколаївської області стала «закономірним наслідком так званого «покращення життя» від Януковича та Партії регіонів».

«Цілком є очевидним, що саме стараннями кримінально-олігархічної «Сім’ї» в країні почався період реставрації дикого кримінального феодалізму, де процвітає міліцейський екстремізм та «безпрєдел», а суди і прокуратура перетворені в слухняних слуг господаря Межигір’я, що захищають виключно кримінальну шпану на кшталт смотрящих, мурчащих, але тільки не населення країни», - підкреслив він.

Роман Забзалюк наголосив, що опозиція також вимагає негайно зняти з посад начальника обласного управління міліції - генерала Парсенюка і голову Миколаївської обласної державної адміністрації Круглова, «який своєю бездіяльністю латентно сприяв різкому сплеску злочинності на Миколаївщині, адже в області усім добре відомі клички «смотрящих», що відчувають себе господарями області».

Окрім того, депутат вимагає заслухати у Верховній Раді звіт Генерального прокурора щодо контролю за кримінальною справою відносно скоєного злочину працівниками МВС у смт. Врадіївка та суворого покарання злочинців.

У свою чергу народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Парубій повідомив, що сьогодні повернувся з Врадіївки, де люди досі продовжують стояти біля райвідділу міліції і вимагають справедливості.

Депутат висловив обурення, що протягом трьох днів одного з ґвалтівників ні міліція, ні прокуратура не затримувала і він перебував під опікою правоохоронних органів. «Тільки під тиском громади, людей змусили вчора його затримати», - наголосив Парубій.

Він підкреслив, що Миколаївщина перетворилась в таку собі українську Сицилію, де «злочинні погроми, вбивства стали вже звичною практикою, а миколаївська влада на чолі з Кругловим більше нагадує організоване злочинне угрупування».

«Те, що ми бачили у Врадіївці - це є реакція на ваше покращення: Януковича, його команди і Партії регіонів. Це результат того, що Україна перетворилась на порохову бочку, яка може вибухнути в будь-який момент, призвести до національного бунту по всій Україні», - сказав Андрій Парубій, звертаючись до представників провладної більшості.

«Ми повинні разом збагнути – якщо ми не будемо єдині в цьому питанні по Врадіївці – злочинці лишуться на волі і безкарність буде породжувати нові і нові злочини», - підкреслив народний депутат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.