Влада хотіла розширити підстави для введення надзвичайного стану в Україні

nafzvich stan

 
У проекті закону № 2498 про внесення змін до деяких законів України з питань національної безпеки Кабмін спробував під виглядом внесення технічних змін та узгодження термінології протягти норми, які критично розширюють перелік підстав для введення дії надзвичайного стану в Україні. Про це вчора сказав народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак у коментарях журналістам, повідомляють «Конфлікти і закони».


«До цього переліку мав шанс потрапити будь-який серйозний страйк чи акція протесту, якщо виконавча влада вирішить, що будівля, під якою така акція протесту проводиться – особливо важливий об’єкт», - зазначив ударівець.

За його словами, цим законопроектом Партія регіонів активно проводить «роботу над помилками» напередодні президентських виборів 2015 року. «У випадку, якщо ситуація після виборів розвиватиметься не за президентським сценарієм і цей законопроект все ж пройде сесійну залу, вони отримають можливість за надуманим приводом вводити надзвичайний стан і продовжувати своє нелегітимне правління», - наголосив Чумак.

Водночас він підкреслив, що цією ініціативою влада спробує придушити протести киян проти узурпації повноважень збіговиськом людей, які називають себе сьогодні Київрадою, та залякати людей. «Замість того, аби дати нарешті людям право вільно обирати свій представницький орган, правляча більшість вносить законопроекти, якими хоче дати в руки уряду ще більшу дубину у протистоянні з людьми», - сказав політик.

Чумак поінформував, що фракція УДАР не допустила прийняття даного законопроекту, домігшись не порушувати регламент, коли більшість вимагала продовжити вечірнє засідання. «Закликаю більшість та уряд вносити і приймати законопроекти, спрямовані на задоволення інтересів людей, а не на те, аби вибудовувати якомога більші кордони з міліції та «Беркуту» між владою і громадянами - підкреслив народний депутат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.