«УДАР» вимагає від керівництва уряду і парламенту засудити прояви міжнаціональної ворожнечі з боку членів ПР

koles shovinizm

 

Народний депутат від «УДАРу» Ірина Геращенко звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова, спікера Верховної Ради Володимира Рибака та міністра закордонних справ Леоніда Кожари, які входять до керівництва ПР, з вимогою засудити заяви членів своєї партії, які можуть призвести до погіршення двосторонніх відносини між Україною та Німеччиною, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу партії «УДАР».


«Останнім часом члени правлячої Партії регіонів дозволили собі публічні заяви, які провокують міжнаціональну ворожнечу і ненависть, направлені на підрив дружніх взаємин між українським та німецьким народами, і можуть призвести до погіршення двосторонніх відносин між Києвом та Берліном», - йдеться у депутатському зверненні.

«Члени ПР дозволяють собі публічно говорити про те, що начебто серед німецьких пенсіонерів є фашисти. Подібні заяви демонструють повну відчутність такту, толерантності і етики у деяких українських депутатів. Друга світова війна закінчилася майже 70 років тому, Нюрнберзький трибунал жорстко засудив дії гітлерівського режиму. Сучасна Німеччина відмежувалася від ідеології нацизму і вибачилася перед всім світом за злочини фашизму. Історична спокута є однією із важливих складових державної політики цієї європейської країни», - наголосила народний депутат.

Ірина Геращенко підкреслила, що ЄС є стратегічним партнером України, в свою чергу, Німеччина є однією із країн-засновників Євросоюзу та одним із ключових донорів євроспільноти. Україна також щороку отримує серйозну технічну і фінансову допомогу від ЄС.

«Тому звертаюся до вас, панове прем'єр-міністр, спікер та міністр закордонних справ, як до очільників ПР з проханням роз'яснити хибність і аморальність публічних заяв ваших колег та покласти їм край. В іншому випадку Партія регіонів повинна бути готова взяти на себе відповідальність за погіршення двостороннього діалогу із дружньою нам європейською країною. Вимагаю від вас як від керівників ПР публічно засудити ці заяви, аби вони не приймалися як офіційна позиція ПР, а отже - української влади», - заявила Геращенко.

Під час сесії ВР пеерівець Колєсніченко висловив шовіністичне ставлення до німецького народу



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.