Пленарні засідання Верховної Ради України 7 листопада 2013 року

plenar zasidan

 
У четвер, 7 листопада, відбулися пленарні засідання третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, відкривши ранкове засідання, за пропозицією керівників депутатських фракцій оголосив перерву для узгодження порядку денного сьогоднішнього засідання.


Після закінчення перерви головуючий повідомив, що керівники фракцій пропонують Верховній Раді: включити до порядку денного для розгляду сьогодні законопроекти про прокуратуру за реєстр. №№3541 і 3541-1; продовжити консультації по порядку денному сьогоднішнього засідання і о 16 годині продовжити роботу сесії Верховної Ради, внісши на розгляд першими закони "євроінтеграційного пакету" - чотири законопроекти по лікуванню засуджених осіб за кордоном, законопроекти про прокуратуру (№3541 і №3541-1) і законопроекти про внесення змін до виборчого законодавства (№3396 і №3396-1).

Позицію опозиційних фракцій озвучив керівник фракції "Батьківщина" А.Яценюк. "Ми готові на будь-які компроміси для того, щоби Україна підписала угоду, а для цього необхідно звільнити Юлію Тимошенко.

Ми запропонували пакет з трьох рішень. Перше - прийняти в першому читанні законопроект про звільнення Юлії Тимошенко, внесений народним депутатом А.Лабунською. Друге - прийняти в першому читанні Закон "Про прокуратуру". І третє - прийняти в першому читанні Закон "Про вибори народних депутатів України".

Ми пропонуємо негайно прийняти ці законопроекти, у найкоротші терміни доопрацювати їх і до 18 листопада прийняти в другому читанні та в цілому.

Ми очікуємо на політичне рішення Президента України. Опозиція своє рішення щойно задекларувала: ми готові підтримувати всі законопроекти. Тепер це повинна сказати Партія регіонів та Президент Янукович", - наголосив А.Яценюк.

А.Яценюка підтримали голови фракцій "УДАР" В.Кличко і ВО "Свобода" - О.Тягнибок.

Представник Президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко у виступі зазначив: "ми всі розуміємо ступінь відповідальності, яка сьогодні є перед українським парламентом і всіма нами. Лідери всіх фракцій досить відповідально поставилися до своїх обов'язків. Сьогодні з "євроінтеграційного пакету" залишилося три закони, які ми маємо розглянути в цій залі. По двох - це закон про прокуратуру в новій редакції і закон про зміни до виборчого законодавства - є розуміння і підтримка від наших колег, які представляли опозицію, вони готові голосувати.

Питання, яке викликає сьогодні дискусію, і поки що не знайшло порозуміння - це питання лікування засуджених за кордоном. Але є політична воля проводити консультації і шукати вихід".

Ю.Мірошниченко зазначив, що Партія регіонів пропонує створити робочу групу, де можна було б це питання узгодити і підписати законопроект представниками всіх фракцій. "Поки що такого бажання і готовності немає з боку колег з опозиції, але діалог триває. Ми сподіваємося, що до 16-ї години ці консультації будуть успішно завершені. Але ми не повинні забувати, що ті законопроекти, які стоять в порядку денному, мають бути розглянуті. І по тих, в яких є голоси, щоби вони проголосовані вже сьогодні", - сказав він.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного засідання законопроектів про прокуратуру (реєстр. №№3541 та 3541-1).

383 голосами "за" законопроекти були включені до порядку денного засідання.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік, відкривши вечірнє засідання, повідомив, що консультації керівників депутатських фракцій тривають.

Головуючий після цього закрив вечірнє засідання.

Наступне пленарне засідання третьої сесії відбудеться у п'ятницю, 8 листопада, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.