УДАР пропонує комітету парламенту з нацбезпеки звернутися до Президента з вимогою звільнити уряд

komiteti

 
Фракція «УДАР» вимагає від комітета Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони визнати прем'єр-міністра України відповідальним за порушення процедури прийняття рішення щодо призупинення процесу європейської інтеграції та рекомендувати Президенту України прийняти рішення про відставку Кабінету Міністрів. Про це заявив народний депутат від «УДАРу» Сергій Каплін, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


Каплін нагадав, що днями виступав ініціатором проведення термінового засідання комітету з нацбезпеки. Водночас, додав депутат, засідання комітету досі не відбулося. «Я звертаються до кожного члена комітету з вимогою в цей надзвичайно відповідальний момент провести позачергове засідання і ухвалити звернення. Президент має дослухатися до цього рішення», - сказав Сергій Каплін.

Він зазначив, що фракція «УДАР» розробила проект звернення комітету. Комітету пропонується звернутися до Генерального прокурора України з вимогою дати чітку правову оцінку неправомірному застосуванню сили проти мирної акції протесту на Майдані Незалежності та побиття десятків журналістів 30 листопада та 1 грудня, а також притягти до відповідальності усіх винних посадових осіб.

Комітет з питань нацбезпеки також повинен вимагати звільнити усіх затриманих у зв'язку з подіями 30 листопада і 1 грудня громадян та припинити їх кримінальне переслідування.

Крім того, передбачається, що протягом тижня з часу відставки чинного уряду мають бути проведені консультації щодо нового складу уряду, який має відновити переговорний процес з Європейським Союзом.

В проекті звернення також зазначається, що до 30 грудня 2013 року повинні бути виконані усі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, створена робоча група  для підготовки реформи системи МВС та пенітанціарної системи України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.